Väinu Rozental • 13. veebruar 2011 kell 7:11

Ettevõtjate arvates segab poliitika äri

Mitmed riigikokku pürgivad ettevõtjad leiavad, et poliitika segab äri ning need kaks asja tuleks teineteisest eraldada. 

Äripäev esitas riigikokku pürgivatele ettevõtjatele küsimuse, kas parteilisus on nende äritegevusele kahjuks või kasuks tulnud? Järgnevalt valik vastuseid.

Nikolai Maspanov, ASi Poolsaar omanik, Vene Erakonna liigeKui ma olin poliitikas, siis see kindlasti segas. Näiteks olid meie toodangule, tuletõrjevahu moodustajatele Leedust väga head tellimused, aga ühel momendil tuli Leedust mitteametlik teade, et nad rohkem ei saa meilt osta. Sest mängima hakkas poliitika.

Rein Pihlar, OÜ Sulmees kaasomanik, Eesti Iseseisvuspartei liigeEraldaksin need kaks asja – parteilisus ja äri – teineteisest nii kaugele kui võimalik.

Arno Kirsimägi, OÜ Kapa Puit suuromanik, Keskerakonna liigeSegab nii palju, et paned oma aega selle (poliitikaga tegelemise – toim.) alla.

Eino-Jüri Laarmann, ASi Laarmann & Ko suuromanik, Rohelise Erakonna liigeMeid see ei puuduta, sest meie äri on juba nii palju aega tagasi püsti pandud.

Raimond Ellik, Salme Põllumajanduse OÜ suuromanik, parteitu, üksikkandidaatMa olen tähele pannud, et need, kes kuuluvad mingisse erakonda ja kui see erakond kuulub ka koalitsiooni, siis on neil siiski suuremaid šansse midagi korda saata ja läbi lüüa. Neil, kes on opositsioonis, on raksem oma asju ellu viia. Mina ei taha mingisse erakonda kuuluda, püüan ikka ise hakkama saada. Ma kandideerin üksikuna, et mitte olla parteiladviku etturiks või nupulevajutajaks

Renald Kärmas, OÜ Runso Masinakaubandus kaasomanik, Rahvaliidu liigeNii ja naa. Kindlasti on võimalus sõlmida tutvusi, teisalt võib see olla ka negatiivne. Näiteks kui midagi parteilisusega seoses tiritakse see asi avalikkuse ette.

Valter Malm, OÜ Leivavedu kaasomanik, Reformierakonna liigeMinule ei ole see ei kasuks ega kahjuks tulnud. Minu äritegevus on toimunud täiesti sõltumatult ja ma ei ole ka kunagi kusagil, kasvõi näiteks kohalikul volikogu tasandil, rõhutanud, et selle tõttu peaksid mulle mingid privileegid või leevendused tulema. Minu äri on olnud neutraalne värk.

Hetkel kuum