Väärtuste kriisist areneb välja keskkonnakriis

ÄP 25. märts 2011, 00:00

Peagi kinos Artis esilinastuv Eesti dokumentaalfilm paneb mõtlema inimeste, nende väärtuste ja neid ümbritseva keskkonna ühtsuse üle.

Marianne Kõrveri ja Kaie Kotovi dokumentaalfilm "Inimese mõõt" uurib, kas keskkonnakriis on ikka keskkonna kriis või on see tegelikkuses inimeste harjumuste, ootuste ja väärtuste kriis.

Film peegeldab harjumuspärase maailma lõppemise aimdust Manhattani alati pulseerivatel värvikirevatel tänavatel, Tigrise jõe kaldal asuvas iidses Hasankeyfis, mille ajalugu ulatub linnakultuuri algusaega, vanasse Mesopotaamiasse, mis praegu vaevleb aga suurtes probleemides, samuti Kambodža südames laiuva Tonlé Sapi järve kalurikülades ja Freiburgi ultramoodsas ökolinnaosas Vaubanis, Lõuna-Saksamaal.

Tegu on keskkonnadokumentaaliga, mis seab keskmesse inimese ega püüa mingilgi viisil lahata inimkonna kollektiivset süüd, vastutust või tegude tagajärgi. Filmitegijad jutustavad hoopis loo inimestest, kelle elupaik ja elulaad on sattunud küsimärgi alla - sõna saavad nii noored kui ka vanad, nii lääneühiskonna mõistes edukad kui ka need, kes lihtsamat elu elavad.

Dokumentaalfilm on filmitud Türgis, USAs, Kambodžas ja Saksamaal. Film on inglise, türgi ja khmeeri keeles.

Keskkonnakriisiteemaline dokumentaalfilm "Inimese mõõt" osales 13.-19. märtsil Cuernavacas, Mehhikos, toimunud Cinema Planeta keskkonnafilmide festivali võistlusprogrammis. Tegemist oli filmi maailma esilinastusega, kus ta pälvis kohe ka publikuauhinna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing