Romet Kreek • 29. märts 2011 kell 6:17

Jaapanlased soovivad rohkem makse maksta

Jaapani valitsev parteri plaanib loobuda kavandatud ettevõtete tulumaksu kärpimisest ja plaanib tõsta eraisikute makse, et rahastada maavärinast laastatud riigi ülesehitust ning vähendada sõltuvust võlakirjade müügist.

Jaapani rahandusminister Fumihiko Igarashi ütles eile, et valitsus võib loobuda kavast vähendada ettevõtet tulumaksu viie protsendipunkti võrra.

Kyoto Newsi arvamusküsitluse kohaselt toetab 67,5 protsenti avalikkusest maksude tõstmist. Kasvav maksutulu aitaks vähendada tulevase kriisi tõenäolisust, kuna Jaapani riigivõlg võrdub juba kahekordse aastase majanduse kogutoodanguga.

Jaapani majandusminister Kaoru Yosano ütles täna, et Jaapani valitsuse võlakirjade müük on juba võimaluste piiril, vahendas Bloomberg.

Jaapan kaalub käibemaksu tõstmist kahe protsendipunkti võrra. Praegu on käibemaksumääraks viis protsenti.

Tokios on ettevõtete tulumaks 40,69 protsenti võrreldes Ühendkuningriigi 28 protsendi ja Hiina 25 protsendiga.

Jaapani aktsiaturg langes täna 0,02 protsenti. Indoneesia aktsiaturg langes 0,6 protsenti, Filipiinide oma 0,2 protsenti, Vietnam 0,4 protsenti ja Laose oma 0,8 protsenti. Ülejäänud Aasias on päev kulgenud rõõmsamates toonides. Hiina aktisaturg tõusis 0,1 protsenti, Korea 0,6 protsenti, Austraalia 0,5 protsenti ja India 0,9 protsenti. 

Hetkel kuum