Kristo Kiviorg • 20. aprill 2011 kell 21:00

Lihtsusta, lihtsusta, lihtsusta!

Mul on ikka meeles oma mentori ütlus: "Simplify, simplify, simplify!" Sageli lähevad laused ühest kõrvast sisse, teisest välja, aga too on jäänud kõrvu kumisema. Lihtsustamine on enese piiritlemine. Kuid kas piiride tõmbamine takistab isiklikku arengut, pärsib loovust või hoopis vastupidi? Kolm valdkonda, kus lihtsust luua, on minu arvates järgmised:

1) Suhted. Head suhted on selged suhted. Hea suhe pole sõbramehesuhe. Kõigile ei pea mõistetav ega meelepärane olema. Head suhted tuginevad julgusel, tähelepanuvõimel, konkreetsusel. Julgus on võime tegeleda valusate teemadega, minna nende sisse ja vabastada end seeläbi koormast, mis muidu iga lahendamata probleemiga me enestele "kotiga" kaasa võtaksime.

2) Tegevused. Keskendumine vähestele asjadele korraga. Mis on tegelikult oluline ning mis mitte? Tegeleme paljude asjadega, kuid kogu virvarri keskel on reeglina vaid 1-2 olulist tegevust. Julgus valida tegevused, kus tunned ennast ära, ning jätta kõrvale need, mis sulle omased ei tundu, on selles võtmesõna.

3) Raha/materiaalsed küsimused: ära seo oma rahavoogusid kohustustega. Investeeri huvidesse, mitte mugavusse, sest huvi hakkab sulle hiljem rahuldust "tootma". Mugavus aga huvi ei tooda, vastupidi, ta toodab ajapikku huvipuudust ehk rahuldamatust. Liiga palju asju tähendab seda, et nemad omavad sind, mitte sina neid.

Hetkel kuum