• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Perearstindus maavanemate kätes

    Kui mitu perearsti kohta on praeguse seisuga Eestis perearstidega katmata? Kuidas toimuvad selles valdkonnas muutused viimaste aastate keskmisena? Kui palju läheb aastas perearste pensionile, kui palju välismaale tööle ja kui palju lisandub Tartust arstide väljaõppest tööle perearstidena aasta keskmisena? Milline on Eesti elanike meditsiinilise teenindamise perspektiiv lähiaastatel? Arstitudengite tellimust on igal aastal päris kenasti hoitud ja ka sel aastal kooli vastuvõetavate noorte arstitudengite arvu on plaan suurendada. Iseküsimus on, et kui palju noori arste, kes on läbinud põhiõppe, otsustab minna residentuuriõppes just esmatasandi meditsiini edasi õppima. Ütleme nii, et tung esmatasandi arstiabi õppima minna ei ole viimasel ajal kahjuks väga suur. Aga ma väga loodan, et homme (täna - toim) toimuval kohtumisel perearstide seltsiga saab väga palju küsimusi läbi arutatud ja kindlasti saab ka arsti- ja residentuuriõppe kohtade üle pikk vaidlus maha peetud. Nüüd, kui tulla selle juurde, et kui palju perearste Eestis praegu on ja kui palju neid ära läheb, siis see number kõigub jätkuvalt natuke allpool 900 perearsti. Kui palju perearsti nimistuid on maakondades katmata, on täpselt keeruline öelda, kuna näiteks Lääne-Virumaal on mõned arstid pensioneerunud, hiljuti on mõned arstid läinud Soome, aga mõnikümmend perearstikeskust või perearstipraksist vajaksid kindlasti praegu täiendust, teatavasti on perearstinduse korraldus meil kõik maavanemate kätes.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.