Perearstindus maavanemate kätes

Hanno Pevkur 26. aprill 2011, 00:00

Kui mitu perearsti kohta on praeguse seisuga Eestis perearstidega katmata? Kuidas toimuvad selles valdkonnas muutused viimaste aastate keskmisena? Kui palju läheb aastas perearste pensionile, kui palju välismaale tööle ja kui palju lisandub Tartust arstide väljaõppest tööle perearstidena aasta keskmisena? Milline on Eesti elanike meditsiinilise teenindamise perspektiiv lähiaastatel? Arstitudengite tellimust on igal aastal päris kenasti hoitud ja ka sel aastal kooli vastuvõetavate noorte arstitudengite arvu on plaan suurendada. Iseküsimus on, et kui palju noori arste, kes on läbinud põhiõppe, otsustab minna residentuuriõppes just esmatasandi meditsiini edasi õppima. Ütleme nii, et tung esmatasandi arstiabi õppima minna ei ole viimasel ajal kahjuks väga suur. Aga ma väga loodan, et homme (täna - toim) toimuval kohtumisel perearstide seltsiga saab väga palju küsimusi läbi arutatud ja kindlasti saab ka arsti- ja residentuuriõppe kohtade üle pikk vaidlus maha peetud. Nüüd, kui tulla selle juurde, et kui palju perearste Eestis praegu on ja kui palju neid ära läheb, siis see number kõigub jätkuvalt natuke allpool 900 perearsti. Kui palju perearsti nimistuid on maakondades katmata, on täpselt keeruline öelda, kuna näiteks Lääne-Virumaal on mõned arstid pensioneerunud, hiljuti on mõned arstid läinud Soome, aga mõnikümmend perearstikeskust või perearstipraksist vajaksid kindlasti praegu täiendust, teatavasti on perearstinduse korraldus meil kõik maavanemate kätes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing