Minu meelest nii ei käituta

Andrus Ansip 29. aprill 2011, 00:00

Ma pean pikalt mõtlema, kas mul on üldse kohane kommenteerida seda või mitte. Aga kodanikuna on mul kindlasti suhtumine asjasse olemas. Minu meelest nii ei käituta. Nii Märten Ross kui ka Rein Minka tegid minu hinnangul väga head tööd. Ma tahaksin tunnustada Märten Rossi selle eest, et tema oli Eesti Pangast see inimene, kes väga tõsiselt lõi kaasa Eesti ettevalmistamisel eurotsooniga liitumiseks, kes väga tõsiselt otsis võimalusi meie eelarve tasakaalupositsiooni parandamiseks. Kui tal ka mõned vaated ei sobinud valitsuse vaadetega või ütleme, minu vaadetega, siis ta ei solvunud, vaid esitas uusi ettepanekuid. Ma räägin nüüd mõistukõnes, aga ma rääkisin praegu pensionide kärpimisest, näiteks. Temast oli väga-väga suur abi. Ja minu meelest vääriks ta selle töö eest riiklikku autasu. Ka eurole ülemineku tehniline korraldus sujus ju laitmatult. Alati on midagi ette heita, aga laias plaanis, võrreldes teiste eurotsooniga liitunud riikidega, oli Eestis eurole üleminek väga sujuv ja see kuulus otseselt Rein Minka haldusalasse. Nii et nende senisele tööle mina küll midagi põrutavat ette heita ei oskaks. Ma ei tea neid siseasju, ei tea detaile, aga see, mis mulle kui peaministrile paistab nende tegevusest, see väärib ainult kiitust. Muidugi, ükski amet ei ole igavene ja asepresidendi ametikoht on tähtajaline. Aga ma leian, et kui tahetakse asepresidente vahetada, on võimalik seda teha ka viisakalt. On võimalik viisakalt öelda, et nõukogu tahab uut verd, uusi ideid, suur aitäh selle eest, mis te teinud olete, ja edasi lähevad teed lahku.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing