Birjo Must • 1. mai 2011 kell 9:21

Taliga: seiske julgeminioma palga eest

Ametiühingute keskliidu juht Harri Taliga julgustab inimesi enda ja oma palga eest julgemini seisma.

„Soovin, et inimesed julgemini enda eest seisaksid ja väljas oleksid, sest tööandja ei tule kandiku peal palgatõusu pakkuma,“ rääkis Taliga Delfile.

Taliga arvates peaks ka tööandjad aru saama, et see madalate palkade poliitika, mida on aastaid aetud, ei anna täna enam soovitud tulemust.

„Tööandjad on ise eelkõige hädas, sest neil ei ole tööjõudu,“ ütles Taliga. „Kui nad tänaste palkade tasemel tööjõudu ei leia, siis ei saa ka eirata tõsiasja, et kui nad tahavad töötajaid leida, siis peavad nad ka palka tõstma.“

Ametiühingute keskliit korraldab täna Tallinnas rahvusvahelise töötajate solidaarsuspäeva puhul miitingu, rongkäigu ja vabaõhupeo. Üritus algas kell 11.30 Toompuiesteel ametiühingute mälestusmärgi juures kõnekoosolekuga, mille lõpus liiguvad osalejad rongkäiguga peopaika, Tornide väljakule.

Hetkel kuum