Väinu Rozental • 8. mai 2011 kell 10:42

Saku: ametid kujundavad meie suhtes seisukohta

Oleme saanud märgukirja, et tarbijakaitseamet ning veterinaar- ja toiduamet on Saku Originaal Mahe nime osas kujundamas oma seisukohta, sõnas Saku Õlletehase ASi turundusdirektor Kadri Ärm.

"Saku Õlletehas pole kunagi pretendeerinud mahetootja tiitlile. Saku Originaal Mahe kui tootenimi viitab ainult maitseomadusele, mida oleme pakendil ka kahel korral rõhutanud," märkis Ärm.

Ta lisas, et sõna „mahe“ tähistab eesti keeles ja eriti õlle kontekstis „pehmem, vähem humalane“. "Nime loogika ehk maheda maitse kohta on toote märgistusel mitu täiendavat selgitust, sealhulgas ka mahedama maitsega Originaal."

"Saku Õlletehas on oma tootenimedes ka varem kasutanud omadussõna „mahe“, näiteks Kuld Mahe Eripruul. Samuti leiab täna poodides teisi toiduainetööstuse tooteid, mille nimedes esineb sõna „mahe“, kuid mis ilmselt ei pretendeeri mahepõllumajanduslikult toodetud toote tiitlile," selgitas ta. 

"Lisaks on mahe (inglise keeles mild) õlle nimes maailmas väga levinud praktika, sest õllesõpradele meeldib nii-nimetatud Euroopa tüüpi humalarikka ja kibedama õlle kõrval mahedama maitsega õlu," märkis turundusdirektor.

"Oleme saanud märgukirja, et tarbijakaitseamet ning veterinaar- ja toiduamet on Saku Originaal Mahe nime osas kujundamas oma seisukohta, kuid täpsemaid selgitusi pole Saku Õlletehasele veel laekunud," lausus Ärm.

 

Hetkel kuum