Raivo Sormunen • 16. mai 2011 kell 10:55

SAAB leidis Hiinast uue partneri

Ligi veerand SAABi omanikfirma Spyker Cars aktsiatest on liikumas Hiina suurimale börsil noteeritud automüügiketile Pangda Automobile Trade, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Amsterdami börsil noteeritud Spyker Cars, mis on rohkem tuntud kui Rootsi kunagise kuulsa autobrändi SAAB omanik, teatas et saab Pangdalt 110 miljoni eurose rahasüsti. Sellest 65 miljonit eurot läheb aktsiakapitali täiendamiseks, mille tulemusena saab Hiina automüügikett enda kätte 24% Spyker`i aktsiapakist.

Spykeri sõnul aitavad Hiina automüügiketilt saadavad rahad kindlustada ettevõte jaoks keskpika rahastamise.Ettevõtte tegevjuht Victor Muller sõnul peaks tehing saama Hiina ametnikelt märksa lihtsalt heakskiidu, kuna Pangda on autode müügikett aga mitte tootja. „65 miljoni euro kontole saamine vajab siiski veel kõva tööd. Sellest summast piisab meile keskpikaks perspektiiviks või aastaks,“ täpsustas Muller.

Spyker ostis SAABi General Motorsilt juba enam kui aasta eest, kuid Hollandi luksuslike sportautode tootjal on endiselt probleemid ettevõtte restruktureerimisega.

Täna teatatud tehing on tõstnud Spykeri aktsia hinda Amsterdami börsil 18,3%, tasemeni 4,2 eurot. Võrreldes 2004. aasta börsiletuleku hinnast (15,50 eurot) on aktsia aga järele andnud ligi kolmveerandi.

 

Hetkel kuum