Wall Streetil langesid aktsiad maailmamajanduse languse kartuses

Ergo Sõõru 06. juuli 2011, 20:56

Aktsiaturgudel langesid täna hommikul aktsiad tänu Portugali krediidireitingu alanemisel. Hiinas tõusis intressimäär.

Moody’s langetas täna Portugali krediidireitingu „rämpsu“ tasemele, mis šokeeris finantsturge.

Hiina keskpank tõstis täna intressimääru kolmandat korda sellel aastal. Järeldades sellega, et inflatsiooni taltsutamine on hetkel peamine prioriteet, kuna majanduskasv on viimastel kuudel aeglustunud.

„Kombinatsioon Hiina intressimäärade tõusust ja teenuste aruandest annab märku turgude probleemidest,“ ütles OakBook Investment’i investeeringute asepresident Peter Jankovis uudisteagentuurile Reuters.

S&P 500 indeks SPX on kõikunud viimastel kuudel 1250 ja 1350 taseme vahel. Neljandas kvartalis oodatakse USA aktsiaturgude järsku tõusu.

Dow Jonesi tööstuse keskmine DJI on langenud täna 21,01 punkti (-0,17%) 12548,86 -, S&P 500 indeks SPX on langenud 6,3 punkti (-0,47%) –ja Nasdaq Composite indeks IXIC on langenud 12 punkti (-0,42%) 2813,77 tasemele.

Kauplemisaktiivsus on olnud täna väike, põhjusena võib näha USA iseseisvuspäeva aegset puhkamist ja nädalavahetuse edasilükkamist. Turud olid esmaspäeval suletud USA iseseisvuspäeva pärast.

Pankadel on täna aktsiaturgudel läinud kõige halvemini. KBW Bank indeks BKX on langenud 1,3 protsenti, S&P finantssektori indeks GSPF on langenud 1,2 protsenti. JPMorgan Chase & Co (JPM.N) on langenud 1,9 protsenti 40,25 tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. July 2011, 20:56
Otsi:

Ava täpsem otsing