Väinu Rozental • 16. august 2011 kell 5:30

Maanteeamet kontrollis esimest korda Abruka saarel autosid

Kui seni pigistasid ametkonnad silmad kinni väikesaartel sõitvate mootorsõidukite tehnilise seisu suhtes, siis uue liiklusseaduse järgi peavad ka kõik saartel liikuvad mootorsõidukid olema läbinud tehnilise ülevaatuse.

Eile vaatasid maanteeameti spetsialistid ajaloos esimeest korda üle Abruka saarel olevaid autosid, mida oli sadamasse toodud kümmekond, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Patt oleks väita, et kuuri taga [autosid] üldse ei ole - õigel saareelanikul on üks masin korras ja kaks on tagavaraks, sest kusagilt peab ju tagavaraosi ka saama," vastas Abruka saarevaht Rein Lember küsimusele, kas sellega saarel olevate autode hulk piirdubki.

Saarel tehtud ülevaatusega tohivad need autod sõita ainult väikesaartel, mitte aga näiteks Saaremaal või mandril.

"Kindlasti peavad korras olema pidurid, rool, lekkida ei tohi ja tossata ei tohi, aga tulede osas oleme järeleandlikumad ja CO2 hindame ainult suitsu järgi," märkis maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra.

Hetkel kuum