31. august 2011 kell 6:15

Kreeka pankade aktsiaid laenude tagatiseks?

Euroala kaalub, et annab Soomele ja teistele Kreekale ajutise stabiliseerimisvahendi kaudu laene andvatele riikidele tagatisi Kreeka pankade aktsiate kujul, kirjutab Saksa majandusajaleht Handelsblatt.

Info on pärit ELi diplomaatidelt, kes soovivad jääda anonüümseks.

Ajalehe sõnul on Kreeka umbes 109 miljardi euro suurusest uuest laenupaketist vähemalt 20 miljardit määratud Kreeka pankadele. Abi vastutasuks pangad plaani järgi natsionaliseeritakse osaliselt. Seejärel antakse pankade aktsiaid euroriikidele tagatiseks.

Kõigile euroriikidele sobivat lahendust on otsitud ametnike telefonikonverentsidel pärast seda, kui Soome ja Kreeka leppimine rahalise tagatise osas torpedeeriti Soomele jaoks.

Austria rahandusminister Maria Fekter ütles teisipäeval, et poliitilisel tasandil toimub arutelu ELi rahandusministrite kohtumisel 16. septembril. Teiste allikate alusel võib kohtumine toimuda juba varem.

Soome valitsus on suure poliitilise surve all, kuna partei Perussuomalaiset (Põlissoomlased) keeldub Kreekale toetust andmast.

Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast

Hetkel kuum