Leht: Kreeka kaalus eurost loobumist

Elmar Ots 31. august 2011, 15:59

Kreeka riigijuhid arutasid selle aasta alguses juristidega riigivõla saneerimist ning Kreeka lahkumist eurotsoonist, väidab kõnealuse riigi ajaleht Eleftherotypia.

Kreeka riigijuhid arutasid eurost loobumise võimalikkust veebruaris nii kodumaiste kui ka USA juristidega. Kuigi eurost loobumine on põhimõtteliselt „keelatud”, üritati leida ühisrahast lahtiütlemise võimalusi, kui Kreeka seda tõepoolest sooviks.

Eurotsoonist väljahüppamine maksaks Kreekale ilmselt sadu miljardeid eurosid, kuid see võib kokkuvõttes ikkagi tulla odavam, kui euroga jätkamine, arvas Lombard Street Researchi juhataja Gabriel Stein Itaalia ajalehes Linkiesta, vahendab Soome väljaanne Talouselämä.


Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. September 2011, 13:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing