Anne Oja • 7. september 2011 kell 4:20

Kivistik: mul poleks midagi Skandinaavia krooni vastu

Mõte Skandinaavia krooni kasutusele võtmine ei tekita mingeid emotsioone, kuid selle arutamise vastu iseenesest ka midagi poleks, arvab ASi Viisnurk juht Andres Kivistik.

Äripäeva küsimusele, kuidas suhtute ideesse arutada Skandinaavia krooni kehtestamist, mida hakkaks kasutama ka Eesti, vastab Andres Kivistik.

Küsimusele on raske vastata, kui pole just enne selle peale mõelnud. Esialgu et tekita Skandinaavia krooni mõte mulle ei positiivseid ega negatiivseid emotsioone. Iseasi muidugi, kas Eesti oleks teiste põhjamaade kõrval nii tugev riik, et nad meid endi seas tahaksid näha. Mul iseenesest ei oleks Skandinaavia krooni kasutuselevõtu arutamise vastu midagi. Kas ja kui palju see meie ettevõtet mõjutaks, sõltub, kuidas valuuta teiste valuutadega suhtleb, aga suur osa meie toodangust läheb nagunii Põhjamaadesse.

Hetkel kuum