Elmar Ots • 13. september 2011 kell 6:46

Kreeka ummik aina hullem

Kreeka rahaasjad liiguvad absoluutselt vales suunas – riigi tulu aina langeb, kuid kulu samas kasvab.

Eelarve puudujääki vähendavas riigis peaks maksutulu kasvama ning kulud kahanema, aga Kreekas käivad asjad sootuks vastupidi, nendib kohalik ajaleht Ekathimerini, märkides, et ju üritab Kreeka puudujäägiga võidelda mingil seninägematul uuel moel.

Riigi rahandusministeeriumi värsketel andmetel kukkus riigieelarve tulu tänavu kaheksa kuuga 31,1 miljardi euroni mulluse 32,8 miljardi pealt, kuid samas kasvasid kulutused 43,5 miljardilt 47,8 miljardi euroni. Teisisõnu kasvas eelarve puudujääk tubli viiendiku võrra.

Sellise tulemuse peale pole imestada, et Euroopa Liidu ja IMFi delegatsioon äsja oma Kreeka-ekspeditsiooni katkestas ja riigist lahkus.Ekathimerini väitel on Kreeka rahandusministeerium eelarvevajaku tõttu juba külmutanud 6,5 miljardi euro jagu arveid, mille maksmine lükkub teadmata tulevikku.

Hetkel kuum