Poole aastaga lisandus Eestisse 500 Soome firmat

Elmar Ots 16. september 2011, 11:41

Kui tänavu veebruaris tegutses Eestis 4179 Soome firmat, siis viimastel andmetel on neid juba 4635.

Poole aastaga lisandus Eestisse ligi 500 Soome firmat, vahendab Kauppalehti Soome siinse saatkonna andmeid. Kuna Eestis tegutseb saatkonna väitel aktiivselt kokku umbes 46 000 ettevõtet, on põhjanaabrite käe all juba märgatav osa siinsest ettevõtlusest. Tõsi, majandusaruande esitas siintegutsevaist Soome firmadest mullu vaid umbes 2100 ning tänavu võivat nende arv kasvada 3500ni.
Soomes kerkivad kapitalitulu maksud sunnivad paljusid ettevõtjaid Eestisse kolima, väitis Soraineni advokaadibüroo Baltimaade ja Valgevene spetsialist Juha Hämäläinen nädal tagasi Kauppalehtile. „Elukoht ja firma peakontor registreeritakse aina sagedamini Eestisse,” ütles ta.
"Ma ei usu, et Soome karmistuv maksupoliitika toob kaasa firmade suure tungi Eestisse,” teatab aga saatkonna majanduspoliitika nõunik Pilvi Põdramägi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2011, 11:41
Otsi:

Ava täpsem otsing