Kuidas Annus ja prokuratuur sõnale „idioot“ reageerisid?

Kadrin Karner 23. september 2011, 17:44

Äripäeva toimetusega võtsid täna õhtul ühendust nii Toomas Annus kui riigiprokuratuur, kellest esimene esitas oma põhjenduse täna veebis poleemikat tekitanud sõna „idioot“ kasutamisele ja teine nimetas Annuse sõnu vahendavat artiklit prokuratuuri solvavaks.

„Minu sõna „idioodid“ ei olnud sihitud ei prokuröri ega ajakirjanduse vastu, vaid tuli lausest, kus ma vestluses Villu Reiljaniga meenutasin kunagist Andres Kahari artiklit „Ärgem olgem kasulikud idioodid,“ lausus Annus telefonikõnes Äripäeva peatoimetajale. „Ja seda kontekstis, kus mingi väljaanne oli hommikul kirjutanud, et kohtus hakkab tunnistusi andma mitte Villu Reiljan, vaid Villu Kangur.“

Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Kadri Tammai sõnul on Äripäeva uudis prokuröri solvav ning, et prokuratuuri arvates puudub selles uudisväärtus. Tammai lisas, et Äripäevas ei uudis enam üleval olema, kui Toomas Annus on ise öelnud, et tema pole prokuröri idioodiks nimetanud.

Täna lõunal kirjutas aripaev.ee, et maadevahetuse kohtuasjas tunnistusi andnud ehitusetevõtja Toomas Annus oli istungi vaheajaks sedavõrd tõre, et nimetas prokuröri idioodiks.

Äripäev jääb oma artiklis esitatud info juurde ning kinnitab, et ei lehel ega ajakirjanikul ei olnud soovi riigiprokuratuuri ega prokuröri sellega solvata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2011, 17:57
Otsi:

Ava täpsem otsing