• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Annus prokurörist: idioot!

  Täna maadevahetuse kohtuasjas tunnistust andnud Toomas Annus oli istungi vaheajaks sedavõrd tõre, et nimetas prokuröri idioodiks. Põhjus seisnes selles, et prokurör väitis, et Annus räägib liiga laialivalguvalt ja kohati asjadest, mis ei puutu kohtuasjasse.

  Annust ärritas, et prokurör tunnistamisel palus tal mitte rääkida laialivalguvalt ja kohtuasjasse mitte puutuvatest nüanssidest. Annus oli seda meelt, et tema jutt siiski puutub kohtuasjasse.
  Annus ütles saalist väljudes – nagu ka enne istungil –, et on seda hetke (rääkimist, tunnistamist – toim.) oodanud viis aastat. "Minu käest ei küsinud keegi seda asja viis aastat, ma mõtlen, et nüüd ühe korra võiks mind ära kuulata," kostis Annus tunnistajapingis prokuröri katkestuse peale.
  Vaheajal saalist väljudes ütles Annus: "Tõesti, viis aastat olen oodanud võimalust ja nüüd ka ei lasta rääkida."
  Samuti kohtu all olev endine keskkonnaminister Villu Reiljan märkis seepeale, et ilmselt ei räägi Annus sellest, mida kuulda tahetakse. "Idioot," viitas Annus prokurörile ning väljus saalist.
  Pärast lõunasööki jätkunud istungil ütles Annus, et tema ei ole prokuröri idioodiks nimetanud ja tal on tunnistajad. Annus väitis, et jutt käis hoopis ajakirjanikest ja nad rääkisid Reiljaniga ühest ajaleheartiklist. Samuti avaldas Annus lootust, et ajakirjanikud selle peale ei solvu.
  Täna õhtul võttis Toomas Annus ühendust Äripäeva peatoimetajaga, et rääkida talle loo omapoolne versioon ära.
  „Minu sõna „idioodid“ ei olnud sihitud ei prokuröri ega ajakirjanduse vastu, vaid tuli lausest, kus ma vestluses Villu Reiljaniga meenutasin kunagist Andres Kahari artiklit „Ärgem olgem kasulikud idioodid,“ lausus Annus telefonikõnes. „Ja seda kontekstis, kus mingi väljaanne oli hommikul kirjutanud, et kohtus hakkab tunnistusi andma mitte Villu Reiljan, vaid Villu Kangur.“
  Riigiprokuratuuri avalike suhete osakonna juhataja Kadri Tammai, kes samuti Äripäeva toimetusse helistas ütles, et prokuratuuri arvates solvab Äripäeva uudis prokuröri ning, et prokuratuuri arvates puudub selles uudisväärtus. Tammai lisas, et Äripäevas ei peaks uudis enam üleval olema, kui Toomas Annus on ise öelnud, et tema pole prokuröri idioodiks nimetanud.
  Äripäev jääb oma sõnade juurde ning kinnitab, et toimetusel ega ajakirjanikul ei olnud soovi avaldatud artikliga prokuratuuri ega prokuröri solvata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.