• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Obama palkas lauljatar Shakira oma nõunikuks

  USA riigipea Barack Obama nimetas presidendi koolihariduskomitee nõunikuks Shakira Isabel Mebarak Ripolli, kes on laiemalt tuntud kui poplauljatar Shakira.

  Kolumbias sündinud naine hakkab tegelema USA hispaaniakeelsete laste kooliõppe parendamisega, vahendab ajaleht Helsingin Sanomat välismeediat.
  Grammy auhinna pälvinud lauljatar ja helilooja Shakira on oma sihtkapitali kaudu varem aidanud arengumaade tuhandeid algkoolilapsi teel parema hariduse poole.Shakira toetas Obamat ka 2008. aasta valimiskampaanias ning esines tema ametisseastumispeol.
  Shakira nõunikuamet võib aidata Obamal leida lisatoetust USA latiinode seas 2012. aastal saabuvate presidendivalimiste eel, sest just latiinod ehk hispaaniakeelsed ameeriklased torkavad viimasel ajal silma ohtra töötutehulga ja niru hariduse poolest. Vaeste latiinode lapsed ei lähe tihti üldse kooli ning USA umbes 11 miljonist latiinolapsest vaid pool suudab omandada keskhariduse.Immigratsioon ja suur sündivus on latiinode osakaalu USA rahvastikus tõstnud juba 16,3 protsendini ning alaealistest ameeriklastest on hispaaniakeelsed 23%.
  „Esimest korda USA ajaloos ei ole vaeste laste seas enamuses valged, vaid hoopis latiinod,” teatas analüüsiagentuur Pew alles mõni päev tagasi. Vaestes latiinoperedes elab hinnanguliselt 6,1 miljonit last. Nende osa on tõusnud 37,3%ni võrreldes valgete 30,5 ja neegrite 26,6 protsendiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.