Raivo Sormunen • 11. oktoober 2011 kell 5:39

Swedbank kärpis Ekspressi ja Premia hinnasihti

Mõnevõrra nõrgad müüginumbrid sundisid Swedbanki eile õhtul veidi alandama Premia Foods`i ja Ekspress Grupi aktsia hinnasihti.

Ehkki toiduainetetootja kala- ja külmutatud toodete müüginumbrid ulatusid kolmandas kvartalis märkimisväärselt üle Swedbanki prognooside, vedas pettumust valmistanud jäätisemüük Premia Foods`i kogukäibe siiski alla panga lootuste. Sellest tingitult alandati ettevõtte 2011. aasta käibeprognoosi 86,8 miljoni euroni ning aktsia hinnasihti 1,00 eurolt 0,97 euroni.

„Kuna (peale müüginumbrite) pole rohkem infot avalik jätsime kasumlikkuse ootused praktiliselt samale tasemele,“ märgib pank oma analüüsis.

Swedbank alandas eile ka septembrikuu müüginumbritega välja tulnud Ekspress Grupi aktsia hinnasihti 1,65 eurolt 1,62 euroni. Panga sõnul olid meediafirma kolmanda kvartali online-meedia üksuse müüginumbrid prognoositult suured, kuid trükiteenuste ja perioodiliste väljaannete müügimahud jäid vastavalt 0,2 miljonit ja 0,3 miljonit eurot prognoosidele alla.

Analüüsi kohaselt tundub Ekspress Grupi aktsia odav, kuna ta kaupleb vaid 1,02 eurol (37% allpool hinnasihti- toim.), mis on lähedal aktsia viimase 52 nädala madalaimale tasemele ning väärtpaberi P/B (hinna/raamatupidamisväärtuse) suhe on 2011. aasta prognooside baasil vaid 0,8.

Sarnaselt Ekspress Grupiga jättis Swedbank ostusoovituse muutmata ka Premia Foods`i aktsial, millega kaubeldakse 21% allpool panga hinnasihti.

 

Hetkel kuum