• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedbank kärpis Ekspressi ja Premia hinnasihti

  Mõnevõrra nõrgad müüginumbrid sundisid Swedbanki eile õhtul veidi alandama Premia Foods`i ja Ekspress Grupi aktsia hinnasihti.

  Ehkki toiduainetetootja kala- ja külmutatud toodete müüginumbrid ulatusid kolmandas kvartalis märkimisväärselt üle Swedbanki prognooside, vedas pettumust valmistanud jäätisemüük Premia Foods`i kogukäibe siiski alla panga lootuste. Sellest tingitult alandati ettevõtte 2011. aasta käibeprognoosi 86,8 miljoni euroni ning aktsia hinnasihti 1,00 eurolt 0,97 euroni.
  „Kuna (peale müüginumbrite) pole rohkem infot avalik jätsime kasumlikkuse ootused praktiliselt samale tasemele,“ märgib pank oma analüüsis.
  Swedbank alandas eile ka septembrikuu müüginumbritega välja tulnud Ekspress Grupi aktsia hinnasihti 1,65 eurolt 1,62 euroni. Panga sõnul olid meediafirma kolmanda kvartali online-meedia üksuse müüginumbrid prognoositult suured, kuid trükiteenuste ja perioodiliste väljaannete müügimahud jäid vastavalt 0,2 miljonit ja 0,3 miljonit eurot prognoosidele alla.
  Analüüsi kohaselt tundub Ekspress Grupi aktsia odav, kuna ta kaupleb vaid 1,02 eurol (37% allpool hinnasihti- toim.), mis on lähedal aktsia viimase 52 nädala madalaimale tasemele ning väärtpaberi P/B (hinna/raamatupidamisväärtuse) suhe on 2011. aasta prognooside baasil vaid 0,8.
  Sarnaselt Ekspress Grupiga jättis Swedbank ostusoovituse muutmata ka Premia Foods`i aktsial, millega kaubeldakse 21% allpool panga hinnasihti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.