Kadrin Karner • 13. oktoober 2011 kell 9:41

Leedu ettevõtja kiidab Eesti maksusüsteemi

Leedus pakiautomaatide äri ajav ettevõtja kiidab Eesti maksusüsteemi ja räägib, et just seepärast ongi nende ettevõte registreeritud Eestisse.  

Firma Log Service plaanid väärivad tähelepanu mitte niivõrd äriidee tõttu, vaid selle pärast, kuidas äri aetakse. Ettevõte registreeriti selle aasta augustis Eestis, kuigi kuulub 100% Leedu firmale ETB Legal.

"Leedu ärimehed, kes juba ise sama viisi kasutavad, teavad põhjuseid, kuid ma võin neid ka korrata. Eesti pakub rohkem soosivat, rohkem stabiilset ja ette ennustatavaid makse ning maksukeskkonda kui Leedu," kiitis ETB Legali juhatuse esimees Remigijus Bukenas. "Teine põhjus on hiljutisem – Eesti kuulub eurotsooni."

Bukenase sõnul on Eesti maksukeskkond tõeline paradiis võrreldes Leeduga, kus kohalik maksuhaldur teeb sääsest elevandi ja kasutab kurikuulsat "vorm on tähtsam kui sisu" printsiipi, millal iganes tal soov tekib.

"Kuu aja pärast on meil juba 20 pakiautomaati töös ja aasta lõpuks 30," rääkis tütarfirma Log Service juht Vilma Bagdonaite ning lisas, et laienemist plaanitakse jätkata tuleval aastal.

Meil on kindel plaan muutuda Login-pakiautomaatidega üle Baltimaade tegutsevaks äriks ja meie jaoks on lihtsam, kui firma on registreeritud Eestis, selgitas ta.

Remigijus Bukenase sõnul on nad sama viisi kasutanud ka varem ja neil on mitmeid Eestis registreeritud firmasid kaubandussektoris. "Mõned neist on aktiivsed kõigis kolmes Balti riigis, teised alles arendamisfaasis."

Hetkel kuum