Romet Kreek • 19. oktoober 2011 kell 6:52

Futuurid vihjavad aktsiate tõusule

Euroopa aktsiaindeksite futuurid on eilsest kõrgemal tasemel, mis viitab aktsiaturgude positiivsele stardile.

Ka Aasia aktsiaturul on meelestatus positiivne.

Jaapani aktsiaturg on tõusnud 0,2, Hongkong 1,4, Hiina 0,1, Korea ja Austraalia 0,6 ning India 1,5%.

Täna oli Aasias mingil põhjusel levinud ootus, et Euroopa liidrid suudavad ohjata ELi võlakriisi.

Eile tuli USAst paljude ettevõtete tulemusi, mis olid seinast seina võrreldes analüütikute ootustega. Apple valmistas investoritele tõsise pettumuse, mida firma ei ole suutnud vähemalt viimase 26 kvartali jooksul teha. Seevastu Intel ületas ootusi.

Üha enam tuleb ettevõtete tulemusi, mis normaalsetes oludes peaksid turge mõjutama ühes ettevõtete prognoosidega, kuid aktsiaturgudel käib mingi jant, mida kütab takka Euroopa võlakriisi lahenduse leidmisest-mitteleidmisest tingitud optimism-pessimism, isegi kui mingit uut infot ei ole. Küll aga langetati Hispaania krediidireitingut.

Täna avaldatakse USA tarbijahinnaindeks ja Euroopa ehitustegevuse aktiivsuse näitaja.

Hetkel kuum