Indrek Kald • 24. oktoober 2011 kell 10:43

Google'i isesõitvad autod võtavad sihikule miljon juhivaba miili

Google'i isesõitvate autode projekt on võtnud sihikule järgmise verstaposti – läbida miljon miili ilma juhipoolse vahelesegamiseta.

Google'i kaasasutaja Sergey Brin kinnitas kohtumisel ajakirjanikega, et praegu on autodel õnnestunud iseseisvalt ehk ilma juhita läbida juba tuhande miili pikkusi vahemaid, vahendas auto24.ee väljaannet PCmag.com. Uus sihtmärk seati aga selleks, et tõestada isesõitva auto sobivust igapäevasesse liiklusse.

Augusti teatas Google, et testiautodel õnnestus sõita ilma avariideta juba 160 000 miili. Pressiteates polnud aga mainitud, kas autod sõitsid kogu selle maa iseseisvalt või pidid juhid ka mingil hetkel vahele segama. Avalikult on teada ka üks Google testiautoga seotud avarii, milles ametlikult süüdistati küll selle inimesest juhti.

Praegu pole teada, millal Google isesõitvad autod reaalselt tarbijateni võiks jõuda.

Hetkel kuum