• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  G4S juht: äris kaks miinust plussi ei anna

  Liitujatest peab vähemalt üks pool olema tugev, vaid matemaatiliselt annavad miinusmärgid kokku plussi, kuid mitte äris, kommenteeris turvaettevõtete liidu ja AS G4S Eesti juhatuse esimees Andrus Ossip kahe turvafirma ühendamist.

  Täna teatati, et Urmas Sõõrumaa ühendab oma turvafirmaga K Grupp Indrek Sepale kuuluva Pristise, mille tulemusena sünnib enam kui tuhande töötajaga turvaettevõte USS Security Eesti AS.
  "Paar aastat tagasi, kui Rein Kilk müüs Skorpioni, prognoosisin ma turule ka edasist konsolideerumist. Sama meelt olen ma jätkuvalt,“ sõnas Ossip.
  Ossip usub, et konsolideerumine mõjub kokkuvõttes turule tervendavalt, ise küsimus on tema sõnul see, kas iga ühinemine ka õnnestub. „Viimaste aastate majandusnäitajad kõnelevad selget keelt, et ega eespool nimetatud müügitehing õnne ostja õuele toonud,“ rääkis Ossip. „Liitujatest peab vähemalt üks pool olema tugev, vaid matemaatiliselt on nii, et miinusmärgid annavad kokku plussi - äris see reegel ei kehti.“
  Seepärast on Ossip enda sõnul ka praeguse ühinemise suhtes mõõdukalt skeptiline ja ootab, mida aeg näitab.
  Turvaturu arengu seisukohalt on juhi hinnangul oluline, et ühinenud ettevõte asuks järgima ausaid äritavasid, konkurentsireegleid ja ajaks läbipaistvat hinnapoliitikat. „Siiski jääb mulle veidi arusaamatuks loobumine juba mõningase tuntuse ja väärtusega kaubamärkidest ja pöördumine tagasi ajalukku,“ viitab Ossip uue ettevõtte nimele. 
  Äris tuleb vaadata tulevikku, mitte jääda kinni mineviku kammitsatesse, arvas ta.  Ossipi kinnitusel on G4S nii rahvusvahelises plaanis kui ka Eesti tasandil aktiivselt otsimas võimalusi, kuidas oma tegutsemisvaldkondi avardada, leida äritegevusvõimalusi väljaspool traditsioonilisi turvateenuse raame. „Heaks näiteks oli G4Si soov osta haldusteenuseid osutav rahvusvaheline kontsern ISS, mis aktsionäride vastuseisu tõttu siiski ei realiseerunud,“ lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.