"Võlakärbe ei muuda Kreekat maksujõuliseks"

Romet Kreek 01. november 2011, 11:40

Riskifondi juht ja The Gartmann Letter uudiskirja autor Dennis Gartman kirjutas, et Kreeka võlakärbe ei puuduta kõiki investoreid, mis muudab selle mõju nii väikeseks, et Kreeka ei muutu kunagi maksujõuliseks.

Paistab, et Kreeka valitsuse võlakirjade 50protsendine mahakandmine puudutab vaid eraõiguslike institutsioone, mistõttu avalikud valitsusinstitutsioonid kannaksid maha vaid 21 protsenti võlakirjade väärtusest. Nüüd on räägitud, et 150 miljardit eurot, mis on troika ja Euroopa Keskpanga käes, ei taba üldse mingi väärtuse mahakandmine.

Meie arusaamise kohaselt on Kreekal umbes 350 miljardit eurot võlga, mistõttu võlakärbe on väiksem, kui esialgselt arvatud, teatas ta. „Turuosalised olid läinud nädala lõpus veendunud, et lõpuks langeb Kreeka võlakirjade maht 175 miljardile eurole ning sellelt tasemelt võib ehk Kreeka muutuda aja jooksul fiskaalselt stabiilseks.

Nüüd paistab, et Kreeka võlakoormust kärbitakse vaid 275 miljardi euroni, mida on vähem, kui turul on arvatud. Sellel tasemel ei muutu Kreeka kunagi maksujõuliseks.

Dennis Gartman mõtteid vahendas John Mauldin oma uudiskirjas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. November 2011, 10:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing