• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lapse aitab eliitkooli vassimine

  Igal aastal "kolib"  5-6aastasi lapsi Tallinna kesklinna mainekate koolide lähedusse elama 150 ehk oma kuus klassitäit.

  Pole teada, kui paljud neist reaalselt ka kesklinna elanikud on, kuid ihaldatud koolide juhid hindavad päris ja nn libaelanike suhteks 1/3 : 2/3. Lapsevanemaid kannustab registriandmetega mängima soov panna laps õppima mõnda mainekasse kooli. Praegune situatsioon, kus koolid katsetega omale õpilasi valida ei tohiks ning ainsaks vastuvõtukriteeriumiks on samas koolis juba õppiv õde või vend ning tulevase õpilase elukoht võimalikult kooli lähedal, ongi vesi registrimöllu veskitele.
  Lapse elukoha vahetamine on lihtne - tuleb saada mõne tuttava nõusolek, kes nõustub lapse koos ühe vanemaga enda juurde "sisse kirjutama", esitada vastav taotlus, kus muide on klausel, et esitaja esitab tõeseid andmeid.
  Tallinna 21. kooli direkor Naida Toomingas ütleb, et vassimine rahvastikuregistri andmetega lapse kooli saamise nimel on väga tavaline. Tallinna kõige suurema kooli juht Toomingas ütleb, et julgelt pooled tema kooli õpilastest ei ela tegelikult kooli teeninduspiirkonnas, kuigi sinna sisse kirjutatud nad on. "Jah, on kuulda ka, et pakutakse vastavat teenust lapsevanematele. Siin ümbruses on vanemad majad, neis elavad eakad inimesed, kes ei ütleks ära väikesest lisasissetulekust…," sõnab ta.
  "Reaalselt elab vanalinnas 8-10 esimese klassi last," ütleb Gustav Adolfi Gümnaasiumi (GAG) direktor Hendrik Agur. Tema juhitud kool peaks teenindama vana- ja kesklinna lapsi, kuid on puupüsti täis ning igal hommikul ummistavad kooliesise õpilasi kooli toovate vanemate autod.
  Tallinna haridusameti vanemspetsialist Urmas Sadam ütleb, et ebatäpsused rahvastikuregistri andmetes on suur probleem. "Veerand kuni pool rahvastikuregistri andmetest on ebatõesed," räägib mees, kelle igapäevane töö on Tallinnas laste koolikohustuse täitmise jälgimine.
  Pikemalt loe tänasest Äripäevast. Vajadusel osta päevapilet või telli leht siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.