• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Analüütikud Euroopa aktsiate suhtes optimistid

  Kuigi Euroopa võlakriis ähvardab majandussurutisega, ei ole näha mingeid märke Euroopa ettevõtete kasumikasvu aeglustumisest, vahendab Bloomberg.

  Stoxx Europe 600 indeksi ettevõtete tuleva aasta kasumid peaksid analüütikute prognoosi kohaselt kasvama 10,5 protsenti selle aasta 11 protsendise tõusu järel. Bloomberg kasutas enam kui 12 000 analüütiku ettevõtete tulemuste prognoose.
  Pullid ütlevad, et alates detsembrist toimunud 16protsendine Euroopa börsilangus on loonud odavad aktsiad, kuna Euroopa ettevõtete kasumikasvu ootus on kõrgem USA omadest (USAs oodatakse ettevõtetelt 10,1 protsendist kasumikasvu). Euroopa majandus kasvas USAga võrreldes vaid kolmandiku. Karud ei usu analüütikute prognoose, kui valitsuste laenukulud löövad rekordeid Kreeka maksujõuetuse mure tõttu.
  „Ettevõtted on palju parema tervise juures, kui 2008. aasta allakäigul,“ ütles Invesco analüütik Luke Sellini. „Debati teemaks on see, et kui kaugele põhja Euroopa majandussurutis võib levida, kuid aktsiate valutatsioonides on see juba enamus stsenaariumitesse sisse kirjutatud.“
  Analüütikud ootavad, et tuleval aastal kasvatab rahvusvaheline nõudlus kaevanduskompaniide, jaekaupmeeste ja ehitusettevõtete kasumeid vähemalt kümne protsendi võrra. Stoxx 600 ettevõtete käibest 54 protsenti tuleb Euroopast väljaspoolt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Soojaleti plastist toidukarbid saavad suvel külge krõbeda hinnasildi
Kui valitsus võtab vastu ühekordse plasti vähendamise eelnõu selle praegusel kujul, hakkavad kaupluse soojaleti plastkarbid ostjale raha maksma.
Kui valitsus võtab vastu ühekordse plasti vähendamise eelnõu selle praegusel kujul, hakkavad kaupluse soojaleti plastkarbid ostjale raha maksma.
Nortal ostis tüki võlgadega maadelnud idufirmast
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.