• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurtehingu nurjumine USAs on Eestile kasulik 

  USA telekommunikatsioonifirma AT&T loobus Saksa Telekomile kuuluva T-Mobile USA ülevõtmisest.

  Eestile mõjub tehingu ärajäämine soodsalt läbi Ericssoni. Nimelt peab AT&T nüüd hakkama investeerima võrguseadmetesse. Neid tarnivad aga peamiselt Ericsson ja Alcatel. Ericsson omakorda toodab nimetatud seadmeid Tallinnas. Seega võib loota, et hakkab suurenema toodangumaht Ericssoni tehases ja sellega koos ka Eesti ekspordinumbrid. "See on hea Ericssonile ja Alcatelile. Nüüd, kui AT & T ei saa võtta üle T-Mobile ja saada suurimaks USA turul, tuleb tal investeerida puuduvasse tootmisvõimsusesse," ütles lehele Dagens Industri Pareto Öhman analüütik Helena Nordman-Knutson.
  AT&T maksab Saksa Telekomile katkestustasu, mis hõlmab muuhulgas 3 miljardit dollarit. Lisaks võib Saksa firma nüüd kasutada AT&T võrku ning saab endale soovitud võnkesagedused. AT&T hindas kompensatsioonipaketi väärtust 4 miljardile dollarile. Saksa Telekom teatas, et ootab makse laekumist veel sel aastal.
  T-Mobile USA müük oleks esialgsete plaanide kohaselt pidanud toimuma tuleva aasta märtsis, kokku oli lepitud müügisummas 39 miljardit dollarit. Saksa Telekom oleks vabanenud oma murelapsest ning AT&T oleks saanud uued sagedused, mida tal hädasti vaja on. Nimelt ei kannata praegune võrk välja üha kasvavaid andmemahtusid, mida vajavad nutitelefonid.
   
   
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.