Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärme lõpeta unistamist

  Täna on lõpuks taas veidi valgem kui eile. Homme valgem kui täna.

  Kui teeks nii, et täna ei räägi korruptsioonist, elamislubade skandaalist, notaritest, kütusepetturitest, ravimifirmade tegevusest, dialoogi puudumisest valitsejatega, pedofiilidest, spordi varjupoolest, Eesti madalamast elustandardist ja sissetulekutest Kreekaga võrreldes, jõulustressist, võlakriisist ja võlgadest?
  Vaatame hoopis lõppevat aastat pöördepunktina, mil Eesti murdis end otsustajate tippliigasse.
  Rahvuslik kokkulepe sissetulekutes nurisemata järele anda, mille me kolm aastat tagasi sõnatult, ilma eestkõnelejateta isekeskis sõlmisime, hakkab nüüd vilja kandma.
  Tunnistame endale, et üks 1,3 miljoni elanikuga riik pole kunagi varem ajaloos nii olulist rolli mänginud. ELi, NATOsse, euroliitu kuuluva välislaenuandjatest sõltumatu Eesti kaal rahvusvahelisel poliitika-, aga ka majandusareenil on võrreldav meist kordi ja kümneid kordi suuremate mängijatega.
  Meile on kätte antud ja me oleme ka ise kätte võitnud päris head kaardid. Kuidas me neid välja käia oskame, sõltub nüüd meist, ja me peame selles osas unustama oma tagasihoidlikkuse, nagu ütles ülimalt Eestisõbralik Edward Lucas viimases Diplomaatiaski.
  Niisamuti ei tasu meil pidevalt käega rehmata, et mis sest aastast enam, läks jah tunduvalt paremini, kui ootasime, kuid vaadakem järgmise aasta hirmudele.
  Kui vaadata praegu järgmise aasta krahhist rääkijaid, siis erinevalt 2008. aastast pole need ettevõtjad, vaid peaasjalikult analüütikud, õppejõud, pankurid. Ettevõtjad on rohkem optimistlikud. Küll ettevaatlikult, kuid siiski “rohelises”.
  Tegemist on ettevõtjatega, kes on möödunud kriisis end tähelepanuväärselt efektiivsemaks ja enesekindlamaks muutnud.
  Kes teavad, et olukorras, kus tuleb vaid endale loota, on otsustamine, isegi valesti otsustamine igal juhul parem kui otsustamata jätmine. Julgen häbenemata öelda, et ma olen uhke Eesti juhi ja ettevõtja üle. Sellise meeskonnaga järgmisse aastasse minnes peaksid teised riigid alt hoidma.
  Me oleme üsna heas vormis ja tegelikult enda üle veidi uhkedki. Arvan, et välisinvesteeringute vool Eestisse järgmisel aastal kasvab üsna märkimisväärselt ning meie eksport jätkab endiselt kasvamist. Miljardi euro asemel kuus hakkama varsti sihtima kahte miljardit.
  Soovin Äripäeva lugejatele, ettevõtjatele-ärimeestele jätkuvalt head kohanemisvõimet! Ning kindlasti ärme lõpeta riskimist ja eriti ei tohi me lõpetada unistamist. Just see viimane toob edu nii majanduses kui ka ühiskonnas laiemalt. Ilusaid unistusi!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Jalgpalliajakirjanik: FIFA ja Aivar Pohlaku võim põhineb hirmul
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Poliitik vastutab valija ees, eraettevõtte omanik ja juhid vastutavad kliendi ees, jalgpalli juhtimises selline süsteem puudub, nii üleilmselt kui Eestis, kirjutab jalgpalliajakirjanik Andres Must.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Hoiu-laenuühistud vajavad reguleerimist, kuid mitte maakohtade arengu hinnaga
Vaatamata sellele, et hoiu-laenuühistutes talletatud raha Eesti majanduse tervise hoidmise seisukohast suurt rolli ei mängi, vajab see sektor piiranguid, selgub Äripäeva raadio saatest "Soraineni sagedus".
Vaatamata sellele, et hoiu-laenuühistutes talletatud raha Eesti majanduse tervise hoidmise seisukohast suurt rolli ei mängi, vajab see sektor piiranguid, selgub Äripäeva raadio saatest "Soraineni sagedus".

Olulisemad lood

Eesti puitmajatootja võitis esimese töö sõjast räsitud Ukrainas
Moodulmajade tootja Harmet paneb Valgevene piiri lähedal asuvas Ukraina linnas püsti lasteaia. Ukraina Ülemraada saadiku Arseniy Pushkarenko sõnul saab sellest pärast sõja algust esimene välisrahaga ehitatud objekt Ukrainas.
Moodulmajade tootja Harmet paneb Valgevene piiri lähedal asuvas Ukraina linnas püsti lasteaia. Ukraina Ülemraada saadiku Arseniy Pushkarenko sõnul saab sellest pärast sõja algust esimene välisrahaga ehitatud objekt Ukrainas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.