• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ärme lõpeta unistamist

  Täna on lõpuks taas veidi valgem kui eile. Homme valgem kui täna.

  Kui teeks nii, et täna ei räägi korruptsioonist, elamislubade skandaalist, notaritest, kütusepetturitest, ravimifirmade tegevusest, dialoogi puudumisest valitsejatega, pedofiilidest, spordi varjupoolest, Eesti madalamast elustandardist ja sissetulekutest Kreekaga võrreldes, jõulustressist, võlakriisist ja võlgadest?
  Vaatame hoopis lõppevat aastat pöördepunktina, mil Eesti murdis end otsustajate tippliigasse.
  Rahvuslik kokkulepe sissetulekutes nurisemata järele anda, mille me kolm aastat tagasi sõnatult, ilma eestkõnelejateta isekeskis sõlmisime, hakkab nüüd vilja kandma.
  Tunnistame endale, et üks 1,3 miljoni elanikuga riik pole kunagi varem ajaloos nii olulist rolli mänginud. ELi, NATOsse, euroliitu kuuluva välislaenuandjatest sõltumatu Eesti kaal rahvusvahelisel poliitika-, aga ka majandusareenil on võrreldav meist kordi ja kümneid kordi suuremate mängijatega.
  Meile on kätte antud ja me oleme ka ise kätte võitnud päris head kaardid. Kuidas me neid välja käia oskame, sõltub nüüd meist, ja me peame selles osas unustama oma tagasihoidlikkuse, nagu ütles ülimalt Eestisõbralik Edward Lucas viimases Diplomaatiaski.
  Niisamuti ei tasu meil pidevalt käega rehmata, et mis sest aastast enam, läks jah tunduvalt paremini, kui ootasime, kuid vaadakem järgmise aasta hirmudele.
  Kui vaadata praegu järgmise aasta krahhist rääkijaid, siis erinevalt 2008. aastast pole need ettevõtjad, vaid peaasjalikult analüütikud, õppejõud, pankurid. Ettevõtjad on rohkem optimistlikud. Küll ettevaatlikult, kuid siiski “rohelises”.
  Tegemist on ettevõtjatega, kes on möödunud kriisis end tähelepanuväärselt efektiivsemaks ja enesekindlamaks muutnud.
  Kes teavad, et olukorras, kus tuleb vaid endale loota, on otsustamine, isegi valesti otsustamine igal juhul parem kui otsustamata jätmine. Julgen häbenemata öelda, et ma olen uhke Eesti juhi ja ettevõtja üle. Sellise meeskonnaga järgmisse aastasse minnes peaksid teised riigid alt hoidma.
  Me oleme üsna heas vormis ja tegelikult enda üle veidi uhkedki. Arvan, et välisinvesteeringute vool Eestisse järgmisel aastal kasvab üsna märkimisväärselt ning meie eksport jätkab endiselt kasvamist. Miljardi euro asemel kuus hakkama varsti sihtima kahte miljardit.
  Soovin Äripäeva lugejatele, ettevõtjatele-ärimeestele jätkuvalt head kohanemisvõimet! Ning kindlasti ärme lõpeta riskimist ja eriti ei tohi me lõpetada unistamist. Just see viimane toob edu nii majanduses kui ka ühiskonnas laiemalt. Ilusaid unistusi!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
S&P 500 ja Nasdaq tõusid neljandat päeva järjest
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.