• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMSL: DASA võiks olla teise nimetusega

  Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu (EMSL) juhi Urmo Kübara sõnul pole ta erakondade juurde demokraatia arendamise sihtasutuste (DASA) loomise idee vastu, kuid see on siiski silmakirjalik jõulupreemia parteidele.

  "Meil ei ole mitte midagi nende eesmärkide vastu, mida DASA eelnõus öeldakse. Ehk tuleks rohkem tegeleda maailmavaadete levitamise, analüüsimise ja tutvustamisega," kommenteeris Kübar.
  Ta lisas, et liit on protestinud riigieelarvest erakondadele antava täiendava raha vastu. "Meie arvame, et selliste tegevustega saaks toime tulla erakondadele praegu riigilt eraldatava rahaga," märkis Kübar.
  Küsimusele, kas see siis on pigem õige samm või silmakirjanik jõulupreemia parteidele, vastas Kübar, et pigem viimane, kuna see on siiski kavatsus 0,9 miljonit eurot erakondadele juurde anda ehk sellega eraldi asutused luua. Ta lisas, et erakonnad on ainsad mittetulundusühingud Eestis, kes sellises olukorras ei pea mitte küsima ja taotlema seda raha, vaid saavad seda endale võtta riigieelarvest.
  Justiitsminister Kristen Michal ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et DASA on teistes riikides näidanud, et annab lisaväärtust, jäädvustades demokraatiat ning kirjeldades selle tekkemehhanisme.
  "Justiitsministeeriumi enda analüüs, mis eelnõu juurde käis, ütleb seda, et sellisel kujul sihtasutus toimib ainult Saksamaal ehk ühes riigis. Saksamaa on selles kontekstis Eestist väga erinev, sest ajalooliselt põhjused, riigi suurus ning tähtsus maailma välispoliitikas erineb Eestist," selgitas Kübar.
  Ta rõhutas, et nad kindlasti ei ole vastu ideele tegeleda maailmavaadete levitamisega ja et demokraatia piirduks ainult sellega, mida teevad parteid. "Meie teine ettepanek oli selle eelnõuga seoses mitte kasutada demokraatiat sihtasutuste nimel, vaid sisule vastavamalt. Kas nad on siis parteide sihtasutused või maailmavaate sihtasutused, ideoloogia sihtasutused taolise nimetusega. Demokraatia on märksa enamat, kui need sihtasustused plaanivad teha," märkis Kübar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Staažikas ettevõtja: liba-haiguslehed ahistavad tööandjat
Meie heaoluühiskonnas on juurdunud traditsioon, et osa inimesi ainult võtab ühiskonnalt, haiguslehest on kujunenud mugavustsooni minek, kirjutab Otepää Lihatööstus Edgar OÜ asutaja Maie Niit.
Meie heaoluühiskonnas on juurdunud traditsioon, et osa inimesi ainult võtab ühiskonnalt, haiguslehest on kujunenud mugavustsooni minek, kirjutab Otepää Lihatööstus Edgar OÜ asutaja Maie Niit.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Rahandusminister: eelarve tulud on 13 ja kulud kuni 13,6 miljardit
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Rahandusminister Keit-Pentus Rosimannuse sõnul on tuleva aasta riigieelarve tulude maht pisut üle 13 miljardi euro ning kulude maht jääb vahemikku 13,5–13,6 miljardit.
Nädala lood: maailm väriseb Hiina suurfirma pärast, kauaoodatud börsiootus täitub
Finantsturgude sündmused paelusid sel nädalal paljusid, sest ühest küljest tulid head uudised kohalikul tasandil, ent samal ajal tekitas paljudes investorites õudu Hiina kinnisvarahiiu võimalik pankrot.
Finantsturgude sündmused paelusid sel nädalal paljusid, sest ühest küljest tulid head uudised kohalikul tasandil, ent samal ajal tekitas paljudes investorites õudu Hiina kinnisvarahiiu võimalik pankrot.