15. veebruar 2012 kell 14:13

Hiina lubas rohkem eurosse investeerida

Hiina keskpank lubas kolmapäeval suurendada eurode osakaalu oma välisvaluutareservis, kinnitades peaminister Wen Jiabao eilset teadaannet, et Hiina on valmis Euroopat võlakriisi lahendamisel toetama, kirjutab The Wall Street Journal.

Hiina keskpanga juht Zhou Xiaochuan ütles riigivisiidil olevatele Euroopa Liidu liidritele, et keskpank on euro tähtsuses ja heades tulevikuväljavaadetes kindel ning kavatseb suurendada eurode osakaalu riigi välisvaluutareservis.

Toetusavaldustele vaatamata pole Hiina ametnikud konkreetsete investeerimiskavadega siiski avalikkuse ees esinenud. „Hiina jätkab investeerimist Euroopa Liidu valitsuste võlakirjadesse ja panustamist eurotsooni võlakriisi lahendamisse  arvatavasti läbi Rahvusvahelise Valuutafondi, EFSF-i ja ESM-i,” jäi Zhou Xiaochuan üldsõnaliseks, lisades siiski, et keskpank loodab, et Euroopa suudab ka atraktiivsemaid investeerimisvõimalusi pakkuda.

Hiina on EFSF-i emiteeritud võlakirju juba mitmel korral ostnud, kuid riigi panuse suurus pole teada.

 

Autor: Maarja-Liis Mitri

Hetkel kuum