Alyona Stadnik • 6. märts 2012 kell 5:45

Mullu investeerisid ettevõtted poole rohkem

2011. aasta oli pöördepunktiks investeerimises, mil kolm aastat kestnud investeeringute vähenemine pöördus taas kasvule ning investeeringuid oli poole rohkem kui aasta varem.

Ettevõtted investeerisid mullu 2,3 miljardit eurot — poole rohkem kui aasta varem. Sarnaselt 2010. aastaga investeeriti põhiliselt masinatesse ja seadmetesse, hoonete ja rajatiste ehitamisse ning rekonstrueerimisse, teatas statistikaamet.

Suuremad investeerijad olid töötleva tööstuse, energeetika- ning veonduse ja laonduse ettevõtted, nende kolme tegevusala ettevõtted tegid üle poole ettevõtete koguinvesteeringutest. Võrreldes 2010. aastaga vähenesid vaid investeeringud maasse.

2011. aasta IV kvartalis müüsid ettevõtted kaupu ja teenuseid 11,2 miljardi euro eest, mis oli jooksevhindades 14% rohkem kui aasta varem samal ajal (II ja III kvartalis oli kasv vastavalt 19% ja 16%).

Ettevõtted investeerisid IV kvartalis 719 miljonit eurot, mis oli 39% rohkem kui 2010. aasta IV kvartalis. 

Hetkel kuum