Alyona Stadnik • 19. juuni 2012 kell 8:25

"Annust raske süüdi mõista"

Ettevõtja ja Merko Ehitus ASi nõukogu liige Olari Taal tõdes, et maadevahetuse protsessi otsus ei olnud tema jaoks üllatus, lisades, et Toomas Annust on keeruline ka järgmistes kohtuastmetes süüdi mõista.

„Ma tunnen Toomas Annust üle kolmekümne aasta ning väga täpselt jälgisin, mis toimub. Oleks üllatav, kui see ei oleks nii läinud,“ märkis Taal.

Ta ei osanud kommenteerida otsust teise asjaosaliste kohta. „See juriidika on minu jaoks natukene keeruline,“ sõnas Taal.

Küsimusele, milline mõju oli maadevahetuse skandaalil, vastas Taal, et ühelt poolt muidugi see, et nii poliitikud kui ka ametnikud on saanud mööda näppe, mis on positiivne. Rääkides Annusest, märkis Taal, et ta koos mainega kaotanud kümneid miljoneid eurosid  selle skandaali tõttu. „Ootaks ära kõik kohtuastmed, siis võib joone alla tõmmata,“ sõnas Taal. Ta ei osanud öelda, kas üllatused on veel ees või mitte. „Annust on keeruline ka järgmistes astmetes süüdi mõista,“ sõnas ta, lisades, et teiste puhul võib olla üllatusi küll.

Taal võitis enda sõnul ka kaks aastat tagasi sõlmitud kihlveo, millega ta panustas Toomas Annuse õigeksmõistmisele.  Ärimees ei soovinud siiski öelda, kellega ta selle kihlveo sõlmis.

 

Hetkel kuum