Indrek Kald • 8. september 2012 kell 9:59

Poliitnõu maksab pool miljonit eurot aastas

Maksumaksjatel kulub igal aastal riigikogu fraktsioonide poliitnõunike palkadeks koos maksudega pea pool miljonit eurot.

Nii on IRLi fraktsioonis 23 liiget, mis tähendab, et nende viie ametniku palgafond kuus ulatub 9637 euroni, samas Reformierakonna 33-liikmelisel fraktsioonil on üheksa nõunikku 13 827eurose palgafondiga, kirjutab uus tasuta väljaanne Aja Leht.

Kuna suurim opositsioonipartei Keskerakond on jäänud tänavu parlamendis ilma mitmest n-ö teisitimõtlejast liikmest – fraktsioon on kuivanud 25 inimeselt 21ni – tähendas see ka ametnike palgafondi vähenemist pea 1700 euro võrra kuus, mis tõi kaasa nõunik Jaanus Karilaidi töölt vabastamise.

"Valitsuserakondade fraktsioonidel puudub vajadus seadusloomeks, nemad toetavad valitsuse ja ministeeriumite väljatöötatud eelnõusid. Opositsioonierakondadel vastupidiselt on kogu seaduste loomise võime ainult fraktsiooni liikmete ja nõunike kanda," kommenteeris Keskerakonna peasekretär ning riigikogu liige Priit Toobal.

Hetkel kuum