Romet Kreek • 14. september 2012 kell 10:49

Sitsiilia võib pankrotti minna

Nomura Holdings võttis ette kohtutee Sitsiilia vastu, kus kohalik omavalitsus istub swapidest saadud kasvava kahjumi otsas, vahendab Bloomberg.

Nomura esitas kaebuse 12. septembril Londoni ülemkohtus.

Itaalia vaeseimat piirkonda Sitsiiliat ähvardab umbes 860 miljoni eurone kahjum derivatiivitehingutest Bank of America, Deutsche Banki ja Nomuraga. Itaalia riigikontroll teatas 29. juuni raportis, et tulevased kahjumid pühivad minema kõik varasemad kasumid. Riigikontroll soovitas Sitsiilial otsida kaitset kahjumite vastu.

Likviidsuspuudujääk sundis juulis Itaalia valitsust eraldama 400 miljonit eurot piirkonnale, kui peaminister Mario Monti väljendas sügavat muret Sitsiilia võimaliku maksejõuetuse üle. Sitsiilia 5,3 miljardi eurone mullune võlakoorem on kasvanud.

Sitsiilia asus pidama läbirääkimisi oma derivatiivipankadega, et maksimeerida sääste ja restruktureerida lepinguid.

2011. aastal maksis kohalik omavalitsus 41,1 mln eurot swapide eest, mis ületas alates 2005. aastast saadud 15 miljoni eurost kasumit.

Hetkel kuum