Raivo Sormunen • 25. september 2012 kell 9:33

Uus Rikaste TOP: noorelt rikkaks enamasti isa abil

Noorimate rikaste edetabelis on palju ettevõtjate lapsi ja vähe end täiesti ise üles töötanud noori.

Suure hulga tuntud ettevõtjate perekonnanimedega noorukite hulgast torkab silma Vladimir Funtikov, noormees, kellest me ilmselt kuuleme veel palju. Tema poolt alles 2010. aastal loodud telefonimängude tootja Creative Mobile on suutnud 2012. aasta I poolaastaga saavutada 4,2 miljoni eurose käibe ja 3,5 miljoni eurose kasumi. „Mängudega on alati võimalus, et teed midagi rumalat ja lihtsat ning inimestele see meeldib,” ütles Funtikov augustis Äripäevale.

      Jõukaim noorte TOPis, Anthony Rivshin, on koos venna Maxiga 2000. aastal mobiilidele kõnekaarte tootma hakanud TOP Connecti suuromanik. Perefirmale pani aluse nende vara lahkunud isa Mikhail Rivshin.

21aastane Kadri Vanaselja, 24aastane Tõnis Vanaselja ja 25aastane Madis Vanaselja pärisid koos ema Alle Vanaseljaga isalt Indrek Vanaseljalt valdusfirma Vincere, mis omab suurosalust Tallinna Kaubamajas, Livikos, Balbiinos ja teistes firmades.

22aastane Merit Reigam on kunagise tuntud korvpalluri Taavi Reigami tütar. Taavi Reigami asemel on nüüd plastik- ja alumiiniumtoodete hulgimüügiga tegeleva firma Proplastik omanik tema tütar.

22aastane Siim Sander Sarri on mullu suvel lahkunud ettevõtja Andres Sarri poeg, omab osalust Talleksis.

Roland Vähi on Silmeti juhi ja omaniku Tiit Vähi poeg.

Eva ja Harry Hanschmidt said oma isalt, Ain Hanschmidtilt, 10% osaluse valdusfirmas Abante, mis on läbi Linandelli ja Infortari üks Tallink Grupi suuromanikke.

Omapärane kuju selles tabelis on 23aastane Henry Kallas, kes leidis kuu aega tagasi tähelepanu sellega, et on Eestis ühe kalleima registreeritud sõiduki Lamborghini Aventador omanik. Tõenäoliselt rikkuse allikat pole täpselt teada, aga Äriregistrist kustutatud varakad firmad Y100! Invest ja Arply OÜ annavad alust oletada, et tegemist võib olla kiirlaenuäri pakkujaga. Omab osalust koos põlevkiviärimees Raivo Tammega (asub Rikaste TOPis 43. kohal) finantsteenuseid pakkuvas firmas EC Group.

 Uus Rikaste TOP ilmub juba sel reedel. Rikaste TOPi eriväljaannet saad tellida siit.

Hetkel kuum