Indrek Kald • 26 juuli 2013

Telekomiäri suureksportija kasvatas käivet

 Eesti suurima telekomiteenuste eksportija, Torontost juhitava OÜ Top Connect käive kasvas mullu kolme protsendi võrra. Kasum ei muutunud – pea kümme miljonit eurot.

Puhaskasumit teenis firma möödunud aastal 9,31 miljonit eurot, see jäi samale tasemele 2011. aastaga.

Top Connecti suuromaniku ja juhi Max Rivshini kinnitusel tegi ettevõte 2012. aastal märkimisväärseid investeeringud põhivarasse ja infrastruktuuri arendamiseks. "Telekomisektor areneb kiirelt ning selleks, et vastata uute teenuste, võimaluste, kiiruste ja töökindlusega klientide soovidele, on mahukad investeeringud vältimatult vajalikud," märkis ta.

Tänavu näeb ettevõte ärimahtude kasvu Aasia turgudel. "Selleks arendasime 2012. aastal välja oma tehnilise keskuse ja ühenduspunkti Hongkongis," sõnas Rivshin. "Koduturgudel Eestis, Lätis ja Leedus jätkame aktiivset laienemist tervikliku andme- ja kõneside osutajana B2B-sektoris," lisas ta.

Rivshini kinnitusel on Top Connecti fookuses eelkõige need ärikliendid, kes soovivad efektiivselt kasutada telekomisektori tehnilisi võimalusi. "Julgen kinnitada, et mida rahvusvahelisem on meie klientide äritegevus, seda konkurentsivõimelisem on teenusteportfell ja hind, mida Top Connect pakkuda suudab," sõnas ta.

Top Connect on suurim telekommunikatsiooniteenuste eksportija Eestis. Ettevõtte müügitulust kaks kolmandikku moodustab välisturgudel osutatud teenuste maht. 57% Top Connecti käibest pärineb ELi riikidest. Euroopa-välistest riikidest moodustab eksport Venemaale 43%, Ukrainasse 21% ning Austraaliasse ja USAsse 20%. Kokku osutab ettevõte telekommunikatsiooniteenuseid 67 riigis üle kogu maailma.

Top Connect on Äripäeva koostatavas Eesti ettevõtete edetabelis (TOP 100) kuulunud kolmel viimasel aastal 20 parima Eesti firma sekka ning tunnistati mullu parimaks telekomiettevõtteks Eestis. Top Connectile kuuluvad 100% osalusega ettevõtted CSC Telecom Lätis ja Leedus.

Ettevõtte krediidireiting on AAA ning Eesti kaubandus-tööstuskoja poolt on Top Connect tunnustatud tiitliga Edukas Eesti Ettevõte 2013.

Hetkel kuum