• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juhan Parts: ettevõtja võtku kasum välja Eestis

  Eile korraldas EAS debati “Millist ettevõtlust Eesti vajab?” Debatil osalenud majandusminister Juhan  Parts rõhutas, et ettevõtte kasum tuleks igal juhul välja võtta Eestis.

  “Töökohtade loomine on reaalsete investeeringutega töö. Otseselt töökohti maksumaksja kulul pole mõtet luua,” sõnas Parts. Ta tõi välja, et muutunud on ka töö olemus. “Inimesed töötavad mitmel kohal, töö pole orjaks olemine. Sa pead olema motiveeritud. Riigi jaoks on see küsimuste küsimus, kuidas väga efektiivselt sellele kaasa aidata.”
  Partsi meelest on ettevõtliku inimressursi defitsiit Eestis permanentne. “Riigi tasandil  tegeleme pidevalt hoiakute korrigeerimisega,” selgitas minister.
  Ta rõhutas, et ettevõtjate auasi on võtta välja kasum kodumaal – sõltumata sellest, milline on raha päritolu. “Olen võtnud lubaduse mitmelt ettevõtjalt, et ta seda teeks. Skype’iga jäin hiljaks,” rääkis Parts.
  Noorte aeg. Noor ja edukas ettevõtja, Ajujahi finalist ning reisiportaali Like A Local Guide juht Ülane Vilumets ütles, et Eestis on palju noori ettevõtjaid. “Paljud mu välismaalastest tuttavad on imestunud, et noorte eestlaste seas on nii palju ettevõtjaid.”
  Vilumets tõdes, et uute töökohtade loomine on tema jaoks tohutu vastutus. Samas rõhutas ta, et praegused noored ei taha enam tingimata 5päevast töönädalat, vaid eeldavad oma töölt suuremat paindlikkust.
  Ka EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet nõustus, et eestlane on oma loomuselt väga ettevõtlik ning riigi roll on siinkohal pakkuda tuge koolituste, nõustamise ja mentorlusega.
  SEB Eesti juhatuse esimees Riho Unt selgitas, et ettevõtluse tase Eestis on kõrge. “Eestis on ettevõtjate suhe ülejäänud rahvastikku 1 : 50, Lätis 1 : 100 ja Leedus 1 : 200, seega on eestlane väga ettevõtlik,” rõhutas Unt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Börsiplaaniga Enefit Green laenab 130 miljonit
Eelmisel nädalal börsiplaani kohta uusi kinnitusi andnud taastuvenergia tootja Enefit Green sõlmis 130 miljoni euro ulatuses investeerimis- ja likviidsuslaenu lepinguid SEB ja OP pangaga, teatas ettevõte.
Eelmisel nädalal börsiplaani kohta uusi kinnitusi andnud taastuvenergia tootja Enefit Green sõlmis 130 miljoni euro ulatuses investeerimis- ja likviidsuslaenu lepinguid SEB ja OP pangaga, teatas ettevõte.
Sobivate inimeste nappus paneb tööandja ametikooli tööd tegema
Isegi kui aasta alguses tundus, et seatud eesmärkide saavutamine osutub raskeks, võime praegu öelda, et oleme kriisiolukorraga kohanenud, kuid kvalifitseeritud tööjõust on ikka puudus, rääkis õmblusettevõtte Svarmil tegevjuht Merle Roste Äripäeva raadiole konverentsil Äriplaan.
Isegi kui aasta alguses tundus, et seatud eesmärkide saavutamine osutub raskeks, võime praegu öelda, et oleme kriisiolukorraga kohanenud, kuid kvalifitseeritud tööjõust on ikka puudus, rääkis õmblusettevõtte Svarmil tegevjuht Merle Roste Äripäeva raadiole konverentsil Äriplaan.