• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taal: rikkust on õige maksustada

  Ettevõtja Olari Taali hinnangul on OECD soovitus kehtestada Eestis varamaks õige. Tema hinnangul on õigem maksustada vara ja tarbimist.

  „Arvan, et see on täitsa õige. Maksustada tuleb rikas olemist, mitte rikkaks saamist. Ma arvan, et inimestel peab olema stiimul saada rikkaks ja kui nad on rikkaks saanud, siis tuleb rikkus maksustada,” lausus Taal.
  Küsimusele, kas varamaksul on ka vastuargumente, vastas Taal, et kindlasti on.  „Võimalikest halbadest tuleb alati valida kõige vähem halb. Näiteks astmeline tulumaks või tulumaksu tõus. Ühesõnaga, ma arvan, et õigem on maksustada vara ja tarbimist,” märkis Taal.
  Küsimusele, kas varamaks võiks olla alustavale ettevõttele kasulikum, märkis Taal, et eelkõige on see kasulik ühiskonnale. „Edukad on need ühiskonnad, kus valitsejad annavad õigeid sõnumeid ühiskonna liikmetele, ajaloos on niimoodi. Minu jaoks on see õige sõnum, et maksustada tuleb mitte rikkaks saamist, vaid rikkust,” nentis Taal.
  OECD paneb Eestile ette kehtestada varamaks, nähes selles Eesti maksusüsteemi kõige valutumat tasakaalustamise võimalust. Varamaksud on Eestis praegu OECD riikidest kõige madalamad. Äripäeva hinnangul on varamaksul tulumaksu ees mõni oluline eelis, mistõttu võiks algatada diskussiooni tulumaksu varamaksuga asendamise üle.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.