Kaisa Gabral • 11. oktoober 2012 kell 9:47

Lang: katlast on räägitud avatud kaartidega

Kultuuriminister Rein Lang ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et kogu Eesti Ekspressi ja "Pealtnägija" poolt tõstatatud teemadest on olnud juttu juba ammu ja üsna avatud kaartidega.

 Eile ETV saates Pealtnägija avalikustatud info Narva Elektrijaamade uute plokkide ehituse kohta lööb kõikuma majandusminister Juhan Partsi tooli.

Pealtnägija ajakirjaniku Mihkel Kärmase teatel näitavad Eesti Energia, majandusministeeriumi, riigikontrolli ja valitsuse varem salastatud dokumendid Narva Elektrijaamade uute plokkide ehitust täiesti uues valguses. Eesti lähiajaloo suurim majandusinvesteering suruti jõhkralt läbi, ehkki see oli juriidiliselt ebakorrektne ning tugines valedele andmetele.

Langi sõnul pole see kõik aga enam teema ning see on juba varem üksikasjalikult läbi räägitud. "Sellest kõigest oli juba üksikasjalikult juttu, siis kui valitsus selle otsuse langetas. Sellest räägiti juba siis täiesti avatud kaartidega, et majanduslikult pole see õnnetu katel mõtekas, kuid julgeolekukaalutlustel on seda vaja! Kui nüüd arvatakse, et on tehtud tohutu ajakirjanduslik avaldus, siis need otsingumehhanismid ei tööta," märkis Lang pressikonverentsil.

 

Hetkel kuum