Romet Kreek • 25. oktoober 2012 kell 10:56

UPM-Kymmene aktsial 2,5 kuu suurim langus

Euroopa suuruselt teise paberitootja UPM-Kymmene raporteeris täna analüütikute oodatust väiksemast kasumist, millele aktsia reageeris langusega.

Aktsia langes 6,5 protsenti, 8,305 eurole, mis on suurim päevasisene kukkumine alates 7. augustist.  

„Paber oli suurim pettumus,“ ütles Svenska Handelsbankeni analüütik Karri Rinta Bloombergile. UPMi käibelt suurim üksus paberitootmine teenis 50 miljonit eurot tegevuskahjumit võrreldes eelnenud kvartali 23 mln eurose kasumiga.

„Stora-Enso jättis parema mulje, esitades selge plaani oma tulemuste kohta,“ jätkas ta, "kuid isegi need olid ebaadekvaatsed, kuna oleksime pidanud rääkima miljonitest tonnidest tootmisvõimsuse vähendamisest, mitte sadadest tuhandetest tonnidest, et vastata vankuvale Euroopa nõudlusele."

Stora-Enso teatas 180 000 tonnisest tootmisvõimsuse vähendamisest ja 520 töökoha kaotamisest.

"UPM kasutab kogu tööriistakasti, et saada paberiüksuse tulemus paremaks,“ ütles juhatuse esimees Jussi Pesonen. „Uurime konsolideerimisvõimalusi ja viime ellu restruktureerimise ja vajadusel tootmisvõimsuste vähendamise.“

Ettevõtte puhaskasumiks kujunes 33 miljonit eurot, kuid analüütikud ootasid 88,6 miljoni eurost puhaskasumit. Käibeks kujunes 2,58 mld eurot võrreldes analüütikute prognoositud 2,55 mld euroga.

Hetkel kuum