• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raasuke: kahtlused olid algusest peale

  Estonian Airi nõukogu esimehe Erkki Raasukese sõnul olid kahtlused lennufirma strateegia suhtes algusest saadik.

  "Kahtlusi on olnud algusest peale, sellest hetkest peale, kui see kommunikeeriti. Ma ei olnud aktiivne kaasamõtleja, aga ma ka ise arvasin, et küllap see lahendus peaks olema eestipärane, nina maas, mõnede väikeste liinide otsimine," kirjeldas ta.
  Raasuke tõdes, et praegu on raske eristada tagantjärgi tarkust ja õiglast kõhklust. Küll aga tuleb tõdeda, et toimuv käis üle jõu.
  "Kui vaatame aktiivset reisimist, puhkusereisimise kogemust võrreldes ümbritsevate riikidega, siis meil ümbritsevates riikides on see korduvalt madalam. Ostujõud, harjumused. Baasvajadus siit välja lennata ja tagasi lennata on üsna tilluke," kirjeldas Raasuke. "Selle peale ehitada suurt ja kasvavat ärimudelit ei ole ainult keeruline, vaid kätkeb riske."
  Estonian Airi nõukogu esimehe sõnul olid paljud positiivselt ülaltunud, et lennureisijate arv kasvas. See surus kõhklejaid tagasi. "Selgus, et lendajaid saab siia hinna eest, mille eest ei ole võimalik teenust pakkuda," lisas ta.
  Raasuke sõnas, et kui tal paluti appi tulla, siis oli selge, et midagi üsna ebamugavat on juhtumas. "Oli juba juhtumas juuli algusest," märkis ta. Raasuke tõdes, et ettevõttes on tehtud otsuseid rabistades, samuti kardeti teha uusi rutakaid otsuseid. "Tahtsime olla kindlad, kindlad ja veelkord kindlad, et ei viskaks välja midagi, mis tuppa jääks," sõnas Raasuke.
  Kuid lõpuks oldi kindlad. Veenda ei olnud vaja mitte kedagi.
  Raasukese sõnul ei olnud kerge leida uut meest lennufirma etteotsa. "Mitu väljaannet läksid sildistama, kellega või millega on tegemist. Aga iga ettevõte võib sattuda raskustesse, tavaliselt sellele eelneb mingi restruktuureerimine või saneerimistegevbus, mis võib õnnestuda või mitte," sõnas ta.
  Raasuke kirjeldas, et lasi kandidaatidel küsida erinevaid küsimusi. Taheti näha paljuski nina maas detailidele keskendumist. Kõik kolm lõppkonkursile jõudnut olid tema sõnul head.
  "Praegu ettevõte jätkab. Me oleme lõpusirgel, et keskpikkade arengusuundudega välja tulla ja riigi juurde tagasi minna. Siisaab selgust. Meil on lahendustega variandid täna vähenenud. Nii irisevalt kui see ei kõla, aga nii hirmsalt moodi tahaks, et saaks 15 kuud tagasi, omada selleaegset probleemi selle lahenduse asemel, mis meil praegu käes on. Kõige parem, mis saaks juhtuda, on oma keha tagasi tõmmata, naha trimmi tõmmata ja olla väike, oma nišis toimetav lennufirma. See teoreetiline võimalus olemas. Aga see nõuab väga palju tööd," tõdes Raasuke.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.