Kaisa Gabral • 7. november 2012 kell 10:04

Palling: Seli ei peaks sadamast taanduma

Neinar Seli ei peaks Eesti Olümpiakomitee presidendiks saades astuma tagasi Tallinna Sadama nõukogu esimehe kohalt, leiab parlamendisaadik Kalle Palling.

"Minu arvates ei peaks riigile kuuluvad äriühingud üldse nii hoogsalt sponsorraha jagama. Vähemasti ei tohiks see olla nõukogu pädevus. Sellisel juhul ei ole mingit konflikti," märkis Reformierakonda kuuluv Palling ja lisas: "Kuulun ise Eesti Energia nõukogusse ja ei kujuta ette, et peaksime hakkama otsustama tuhande või kahega kellegi toetamist. Siis ei jääks enam tõsiste asjade jaoks aega. Eesti Energia toetab rahvasporti - Eesti terviseradade projekt  ja erinevad jooksuüritused, mis on nö sariüritused. Samuti on meil noorte ettevõtlusprogramm Entrum, mis on osutunud väga edukaks ja pälvinud erinevaid auhindu. Hoiame selget fookust. Mitte kunagi ei ole me arutanud neid küsimusi nõukogu tasandil," lisas poliitik.

"Spordi rahastamine peaks riigi poolt vaadatuna olema selgem. Täna on erinevaid allikaid minu hinnangul liiga palju. Siinkohal pean silmas just riiklikke allikaid tuues nende juurde ka riigile kuuluvad ettevõtted," lisas Palling.

Tänane Äripäev kirjutab Neinar Selist, kes on üks kandidaat Eesti Olümpiakomitee presidendi kohale. Usutluses Äripäevale räägib Seli, miks ta ei taha valituks saades lahkuda Tallinna Sadama nõukogu esimehe kohalt. Teine kandidaat EOK presidendi kohale on Madis Kallas.

 

 

 

Hetkel kuum