Rainer Saad • 12. november 2012 kell 15:09

RIM esitleb uusi nutitelefone jaanuaris

Research in Motion ütles täna, et plaanib uusi kauaoodatud BlackBerry 10 nutitelefone esitleda 30. jaanuaril.

RIM on viimastel aastatel telefoniturul näinud raskeid aegu, kuna BlackBerry nutitelefonide tootja on kaotanud kiirelt turuosa Apple’ile ja Samsungile. Uute telefonide ja operatsioonisüsteemiga loodab RIM edendada müüki ning suurendada enda turuosa, kirjutas Reuters.

Avaüritus toimub üheaegselt mitmes riigis ning firma tutvustab kahte esimest BlackBerry 10 nutitelefoni ning BlackBerry 10 platvormi. Pole teada, millal uued telefonid poeriiulitele jõuavad, kuid RIM on lubanud, et telefonid saavad olema kiiremad ja sujuvamad ning neil on suur rakendustekataloog.

Eelmisel nädalal teatas RIM, et uus platvorm ja seadmed läbisid USA valitsuse palju ihaldatud julgeolukontrolli, mis tähendab, et nii Ameerika kui ka Kanada valitsusasutused võivad hakata telefoni kasutama kohe, kui see on valmis.  

RIMi aktsia on aasta algusest kukkunud üle 40 protsendi.

Hetkel kuum