Kristi Malmberg • 4. detsember 2012 kell 6:15

Kaitseministeerium toetas Uku Suviste videot

Romantiline missiooni-sõduritele pühendatud video läks riigile maksma 3200 eurot, kirjutab Eesti Päevaleht.

Suviste video „Võitmatu” süžee on lihtne: Eesti sõduri tähiseid kandev võitleja Suviste on mägimaastikul positsioonil, imetleb unistades oma raseda abikaasa pilti ja saab (raketi)tabamuse. Ta kukub vigastatuna kuristikku, kust appi tõtanud kaasvõitlejad ta päästavad. Edasi näitab video Suvistet laval esinemas, poksiringis võitlemas ja lapsepõlves veesõda pidamas. Enne ja pärast videot räägivad võitlemisest, uskumisest ja võitmisest sportlased Justin Gatlin ja Gerd Kanter.

Kaitseministeerium on pidanud vajalikuks selle teose valmimist 3200 euroga toetada. „Initsiatiiv heategevusprojektiks tuli Uku Suvistelt, video idee ja stsenaarium oli Suvistel juba olemas. Kaitseministeerium otsustas videot toetada, kuna see saadab julgustava sõnumi sõduritele, nende peredele ja ka kõigile teistele,” ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste. Kuigi võib tunduda, et video alguses sõna võttev tuntud dopingupatune Justin Gatlin ei pruugi olla just parim eeskuju, kinnitab kaitseministeerium, et Gatlin sobib just hästi.

Hetkel kuum