• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  IBM-lt rekordiline number uusi patente

  IBM registreeris USA-s 20ndat aastat järjest kõige enam patente, millele aitasid kaasa ettevõtte töötajad teistes riikides, vahendas Bloomberg.

  Uuringufirma IFI Claims Patent Servicesi teatel püstitas IBM 2012. aastal ettevõtte rekordi 6478 patendiga. Suuruselt teise arvu patente registreeris Samsung Electronics ja kolmas oli Canon. TOP 50 hulka kuulus esimest korda ka Google (21. koht), kellel oli 15 patenti rohkem kui Apple'il (22.).
  IBM-i teatel lõid leiutajad umbes 30% firma patentidest mujal kui Ühendriikides, aastal 2010 oli vastav näitaja 22%. IBM-i patentide peanõuniku Manny Schecteri sõnul jätkab ettevõte väljaspoolt USA-d tulevate patentide kasvatamist, kui Brasiilias ja Keenias tahetakse püstitada uusi laboreid. Eelmisel aastal valminud patentidesse panustasid 8000 leiutajat USA 46-s osariigis ja 35-s muu maailma riigis.
  New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 11:43 (Eestis kell 18:43) tõusis IBM-i aktsia 1,02%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind tõusnud 6,80%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Hübriidõpe pani õppeasutused nutikaid lahendusi otsima
Koolid on viimase paari aastaga pidanud leidma nutikaid tehnilisi võimalusi, kuidas lisaks kaugtööle edukalt korraldada ka hübriidõpet.
Koolid on viimase paari aastaga pidanud leidma nutikaid tehnilisi võimalusi, kuidas lisaks kaugtööle edukalt korraldada ka hübriidõpet.
Kümnendik pensionirahast kulus laenude tagasimaksmisele
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.
Septembris välja makstud teise pensionisamba raha abil maksti Eestis tegutsevatele pankadele laene tagasi ligikaudu 100 miljonit eurot, teatas Eesti Pank.