Rainer Saad • 4. märts 2013 kell 7:45

Slim võib maailma rikkaima inimese tiitlist ilma jääda

Carlos Slim võib jääda ilma maailma rikkaima inimese tiitlist, kuna Ladina-Ameerikas on tema suurim telekommunikatsioonifirma kaotamas senist ülekaalu ning investeeringud Euroopas on muutunud hapuks, kirjutas Bloomberg.

Eelmisel nädalal vähenes Slimi ja teisel kohal asuva Bill Gates’i varanduste vahe 4,8 miljardile dollarile, mis on aasta väikseim. Bloombergi miljardäride indeksi järgi on Slimi varanduse väärtus 71 miljardit dollarit.

Slimi suurim telekomifirma America Movil SAB on Mehhikos sattunud tule alla, kuna seadusandjad ja regulaatorid suruvad ettevõttele peale suuremat järelvalvet.

„America Movili väljakutse saab alguse Mehhikost, kus ollakse jätkuvalt vastu firma domineerimisele,“ ütles Templeton Emerging Markets Group’i juht Mark Mobius. „Kuna konkurents muutub America Movilile Mehhikos tihedamaks, ei pruugi nad enam selliseid kasumeid teenida nagu minevikus.“

Slim on surve all ka Euroopas. Eelmisel aastal kulutas Slim rohkem kui 3 miljardit eurot, et osta 28 protsendiline osalus Hollandi telekomifirmas Royal KPN. Paraku on Slim näinud 65 protsendilist KPNi aktsia langust. Eelmisel kuul otsustas Slim kulutada veel 900 miljonit, et toetada KPNi finantse. Eelmisel aastal ostis Slim 21 protsendilise osaluse ka Telekom Austria AG-s, mille aktsia on peale ostutehingut kukkunud 36 protsenti.

Hetkel kuum