• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SAS söandab kasumit prognoosida

  Skandinaavia lennufirma SAS teatas, et võib esimest korda 2007. aastast tänavu tänu koondamistele, vara müügile ja uutele palgakokkulepetele aasta arvestuses punasest välja saada.

  Lennufirma ühikukulud vähenesid tänu ümberkorraldustele jaanuaris 7% ning eile teada antud maapealse teeninduse edaspidine sisseostmine firmalt Swissport International Ltd. aitab samuti kulusid kokku hoida, vahendas agentuur Bloomberg.
  SASi läinud aasta maksustamiseelne kahjum kahanes 1,39 miljardile Rootsi kroonile (167 miljonit eurot) võrreldes 1,82 miljardi krooniga aasta tagasi.
  „Me oleme nüüd kindlustanud parema kontrolli oma saatuse üle,“ ütles SASi juht Rickard Gustafson pressiteate vähendusel. „Meie töötajate paindlikkus, mis võimaldas meil sõlmida uued turu tingimustest lähtuvad lepingud, oli määrav samm SASi kasumisse saamiseks.“
  SASi mullu novembris käivitatud säästukava „4Excellence“ eesmärk on kahe aasta jooksul kulusid 3 miljardi Rootsi krooni võrra koomale tõmmata. Maapealse teeninduse divisjonis 51% suuruse osaluse müük  Swissportile on osa plaanist, mis peaks firmale sama palju raha sisse tooma varade müügist.
  Säästukava sisaldab koondamisi ja kolme riigi osalusega firma juhtimisstruktuuri lihtsustamist. Lennujuhtimise koondamine Stockholmi on personalinõudlust vähendanud 30%. Samuti plaanib SAS kõnekeskused kolmandale osapoolele delegeerida. Käimas on tütarfirma Wideroe müük.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Eelmise nädala börsilangus tõmbas Aasia turud kaasa
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Neeme Tammis: kapo kahtlustus annab transpordiameti juhtkonnale hea võimaluse
Kaitsepolitseiamet esitas sel nädalal kahtlustuse transpordiameti ühistranspordi osakonna juhatajale Kirke Williamsonile, kes seejärel ametist tagasi astus. Hansabussi nõukogu esimees Neeme Tammis näeb olukorras võimalust luua lõpuks ühistranspordi osakonnas kord majja. „See osakond on praegu üsna nõrk,“ ütles ta.
Kaitsepolitseiamet esitas sel nädalal kahtlustuse transpordiameti ühistranspordi osakonna juhatajale Kirke Williamsonile, kes seejärel ametist tagasi astus. Hansabussi nõukogu esimees Neeme Tammis näeb olukorras võimalust luua lõpuks ühistranspordi osakonnas kord majja. „See osakond on praegu üsna nõrk,“ ütles ta.