Romet Kreek • 26. märts 2013 kell 10:42

1600 Kreeka ettevõtet Küprosel võib uksed sulgeda

Vähemalt 1600 väikest ja suurt Kreeka ettevõtet, kelle peakontor asub Küprosel ja kes tegelevad laevanduse, kaubanduse või turismi vallas, võivad oma uksed sulgeda seoses Küprose laenutehinguga, vahendab Bloomberg Kreeka ärikoja juhti Vassilis Korkidist.

Korkidis ütles, et on oht, et ettevõtted kaotavad kogu kapitali või kannatavad hoiuste maksustamise tõttu. "Cyprus Popular Banki sulgemine loob Kreeka turule tõsised probleemid, kuna varastatakse 4,3 miljardi euro eest hoiuseid ja võlakirju. Küprose ettevõtted ei suuda lähiajal maksta Kreeka ekspordi eest umbes 1,3 miljardit eurot," ütles Korkidis.

"Küprose laen kujutab endast Berliini lahendust panga- ja majandusprobleemidele, mis surub riigi sügavasse ja kaua kestvasse maanduskriisi," lisas ta.

Hetkel kuum