Berman: lahendus on lisainvesteeringud

Koos peaministriga Ukrainasse sõitev laevaremonditehase BLRT juht Fjodor Berman märkis, et Ukraina turg on nende jaoks oluline ning ettevõte puutub kokku samade probleemidega mis teised.

"Miks mina lähen, seda ma tean, miks ta mind kaasa võtab, seda teab tema," naeris Berman.

Nende reisidega on alati nii, et peaminister ise otsustab, keda ta tahab kaasa võtta, lisas ta.

BLRT töötab Ukraina turul alates 2004. aastast ning tegu on Bermani sõnul olulise turuga. "2004. aastal sisenesime Harkovi turule, kus ostsime tehase, kus toodetakse tööstuslikke gaase," lausus Berman.

Ta lisas, et täna kuulub enamik sealse tööstusliku gaasi turust neile, toodangut müüakse Harkovis, Harkovi oblastis ja mujal. „Kõige tähtsam on see, et eelmisel aastal me käivitasime suure projekti Dnepropetrovskis, investeerisime üle 30 miljoni euro." Seal on BLRTl ühisettevõte Elme Messer Gaasiga. Ühisettevõte loodi 1999. aastal. Kokku pakutakse üle 130 meditsiinilise, toiduainetööstusliku ja tööstusliku gaasi ning gaasisegu, samuti laias valikus gaasilõikamis- ja -keevitusseadmeid.

Berman nentis, et Ukraina turg on väga keeruline, aga samas ka huvitav ning suur võrreldes Balti riikidega. „Loomulikult on seal täna palju probleeme ja ka meil on need samad probleemid. Meie püüame neid lahendada suuremate investeeringutega,“ lausus Berman.

Lisaks gaasitehasele registreeriti eelmisel aastal Ukrainas ettevõte Elme Trans, mis tegeleb transpordiga." Kuna tegeleme gaasidega, siis on vaja ka neid transportida.See kuulub 100% BLRT Gruppi ning sinna me investeerisime üle  miljoni euro. Ettevõte töötab normaalselt, eks probleeme ikka on," ütles ta.

Hetkel kuum